• L'aposta per la banca domèstica és clara, amb Bankia com la seva entitat preferida
le-gouvernement-allemand-dement-preparer-un-plan-d-aide-pour-deutsche-bank

Alguna cosa està canviant en la banca i algunes signatures, com Deutsche Bank, ja s'aventuren a assenyalar els "brots verds" en les entitats espanyoles. Encara que durant tot 2016 els marges d'interessos han estat bastant pressionats, els analistes del banc d'inversió alemany observen un clar canvi de tendència durant l'últim trimestre de l'any, per la qual cosa milloren la seva perspectiva global del sector bancari espanyol.

  • 4,75€
  • -0,11%
  • 1,78€
  • 2,65%

"El quart trimestre del 2016 ha mostrat alguns brots verds en els ingressos per interessos", assenyala Deutsche Bank en un informe enviat a clients aquest matí. El banc d'inversió també aprofita per reiterar la seva aposta per la banca domèstica, igual que altres signatures com Goldman Sachs, i manté a Bankia com el seu valor preferit dins del sector bancari espanyol.

Segons Ignacio Ulargui, analista de Deutsche Bank, "en l'enquesta a la banca (bank lending survey) realitzada pel Banc Central Europeu (BCE) de gener s'ha vist una expansió dels marges en els préstecs corporatius a Espanya i l'estabilització dels diferencials en els préstecs hipotecaris".

En relació a la sentència sobre les clàusules solc, els analistes consideren que la supressió de les mateixes hauria de portar a una competència racional, que hauria d'ajudar a millorar els marges dels clients en el futur.

LA BAIXA RENDIBILITAT DELS BONS SEGUEIX SENT UN PROBLEMA

Per a la signatura alemanya, la reinversió de la cartera de bons a rendibilitats reals cada vegada més baixes serà el principal 'mal de cap' per als ingressos del sector durant 2017 i 2018. Segons les estimacions de Deutsche Bank, aquesta operativa hauria de reduir els ingressos nets per interessos un 3% en 2017 i 2018, encara que apunten que els bancs espanyols van reduir el percentatge de bons sobre el total d'actius del 14,3% al 13,6% durant l'últim trimestre del 2016. Per 2017 esperen que la tendència sobre els bons continuï pel mateix camí, "preparant els seus balanços per a rendibilitats més altes de llarg termini".

Deutsche Bank recorda que esperen que el primer semestre de l'any sigui difícil i no esperen veure recuperació fins al segon semestre. Per 2017 preveuen una caiguda dels ingressos dels bancs per sobre del 3,5%, encara que esperen una recuperació del 4,1% per 2018.