• La seva recomanació passa de 'comprar' a 'mantenir'
  • Les accions de Red Eléctrica lideren les caigudes aquest dimarts a l'IBEX 35
cbredelectrica short

L'operador del sistema elèctric espanyol Red Eléctrica (REE) va presentar aquest dilluns els seus comptes. Uns resultats que han estat analitzats pels experts de Deutsche Bank. Els analistes indiquen que malgrat que el seu full de ruta fins al 2019 romangui sense canvis, "hi ha riscos reguladors" que pot afectar la companyia.

  • 15,72€
  • 0,96%

"Hi ha incertesa sobre el nou rendiment permès. Els recents comentaris del Ministeri d'Energia han generat preocupació sobre possibles retallades als ingressos reguladors", indiquen els experts de l'entitat alemanya. Aquest és el principal motiu pel qual el preu objectiu de Deutsche Bank sobre Red Eléctrica baixa des de 21,2 euros fins a 17,8, un 16% menys. No obstant això, aquest nivell atorga un potencial a les seves accions de l’11,4%, pel que fa als 15,98 euros amb què cotitza aquest dimarts. També ha patit una retallada la recomanació, els analistes han reduït de 'comprar' fins a 'mantenir'.

Una preocupació que ha acompanyat el sector energètic a l'arrencada d'aquest any. La intenció del Govern de reduir la remuneració dels seus actius regulats, tant elèctrics com de gas, ha posat el focus en la cotització d'aquestes companyies. Fitch Ratings assenyalava que "la decisió del Govern de posposar les retallades tarifaris als operadors de xarxes de gas no altera la nostra visió que el risc d'interferència reguladora a Espanya és més gran que en altres països, cosa que perjudica el perfil d'ingressos del sector elèctric".

D'altra banda, els analistes de Deutsche Bank destaquen que REE va confirmar un retorn del benefici per acció d'entre el 5 i el 6% fins al 2019 i un creixement anual del dividend per acció del 7%. "Els dos objectius semblen assolibles, des del nostre punt de vista, impulsats per la despesa de capital orgànic i eficiències", indiquen.

AUGMENT DEL 5,2% DEL SEU BENEFICI

L'operador del sistema elèctric espanyol Red Eléctrica (REE) va guanyar 669.800.000 d'euros el 2017, un 5,2% més que el benefici net obtingut el 2016. L'import net de la xifra de negoci de l'exercici 2017 ascendeix als 1.941,2 milions d'euros, un 0,46% més que els 1.932,3 milions d'euros de l'exercici anterior.

Aquesta xifra recull la retribució de l'activitat de transport a Espanya, que inclou les posades en servei del 2016. Així mateix, recull els ingressos associats a la prestació de serveis de telecomunicacions, que van arribar als 86,5 milions d'euros, els ingressos regulats relatius a l'operació del sistema, per 56,0 milions d'euros, així com els ingressos derivats de l'activitat de transport a l'exterior, que van arribar als 19,6 milions d'euros.

El resultat brut d'explotació (EBITDA) de la companyia el màxim accionista de la qual és l'Estat ascendeix als 1.519,5 milions d'euros, fet que suposa un creixement del 2,3% sobre l'any anterior. El resultat net d'explotació (EBIT) arriba als 1.031,4 milions d'euros, un 2,8% per sobre de l'obtingut l'any passat.

Noticias relacionadas

contador