dl hong kong china special administrative region city hongkong hk dollar hkd skyline harbour dusk pb
Sharecast / Steven Yu via Pixabay

Bao Fan, banquer destacat d'inversions xinesos que, a més, és l'accionista majoritari, president, director executiu i conseller delegat de China Reinassance, ha desaparegut. Així ho va comunicar la pròpia companyia a la borsa de Hong Kong dijous a última hora, i després les accions s'han desplomat més d'un 20%.

Tot i que la gestora de fons i banc d'inversions, amb seu a Pequín, opera amb normalitat, segons afirma a l'esmentada nota, de la qual es fa ressò CNBC, ha reconegut que “no ha pogut posar-se en contacte amb el Sr. Bao Fan".

El mitjà financer xinès Caixin ha apuntat que la desaparició de Bao s'ha produït després de la investigació de Cong Lin. Cong va ser president de Huajing Securities, filial de China Renaissance, fins a principis d'aquest mes.

Cal recordar que l'oficina de Xangai de la Comissió Reguladora de Valors de la Xina va declarar al setembre que Huajing havia violat els requisits de la llei de valors en matèria de govern corporatiu, i va demanar a Cong que se sotmetés a una investigació.

China Renaissance ha tingut un paper important al món de la tecnologia d'Internet de la Xina a l'última dècada. De fet, el banc d'inversió va assessorar Meituan i Dianping en la fusió massiva i la posterior sortida a borsa a Hong Kong. Així mateix, China Renaissance també va ser assessor de la fusió que va donar lloc a Didi, i va ser subscriptor de l'OPV nord-americana del gegant del transport per carretera el juny del 2021.

Ant Group, filial d'Alibaba, va ser un dels tres principals inversors a China Renaissance abans que debutés a la borsa Hong Kong el 2018. A finals del 2020, les autoritats xineses van suspendre els plans d'Ant per llançar una oferta pública inicial massiva.

Noticias relacionadas

contador