ep aceite sostenible de carbonell deoleo
DEOLEO - Archivo

Els accionistes de Deoleo abordaran a la junta de general ordinària d'accionistes, que en principi se celebrarà el 29 d'octubre, la reducció del seu consell d'administració i la modificació de la política de remuneracions dels consellers del grup, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 0,22€
  • -0,45%

En concret, el fabricant de Carbonell i Hojiblanca proposarà als accionistes que el consell d'administració, actualment format per 14 membres, passi a estar "compost d'un mínim de cinc i un màxim de deu membres". Així, preveu fixar en set el nombre de representants del seu òrgan rector.

A la junta es plantejarà també modificar la política de remuneracions del consell d'administració, els membres de la qual percebran una assignació anual fixa i en dietes per assistència a cada sessió del consell i de les seves comissions.

D'aquesta manera, s'establirà una dieta per assistència a cada reunió del consell de 3.500 euros, amb un límit de 41.000 euros a l'any, excepte per al president en el cas que no tingui la condició de conseller executiu, que percebrà "el duple del percebut pels consellers en la seva condició de tals per sessió, sense que aplicació el límit abans citat per a aquests consellers".

Respecte a les dietes per assistència a cadascuna de les reunions de les comissions de les quals formin part a cada moment, aquestes se situen en 1.500 euros per sessió, excepte per al president de cadascun d'aquests òrgans, que percebrà 2.500 euros per sessió.

Addicionalment, Deoleo reemborsa als consellers les despeses raonables vinculades amb l'assistència a les reunions, relatives al desplaçament, allotjament i manutenció, tant del consell com de les seves comissions.

A més, es proposarà cancel·lar l'esquema de remuneració a llarg termini amb caràcter extraordinari i no consolidable per a determinats empleats i membres de l'equip directiu, incloent als consellers executius, que va ser aprovat per la junta el 5 de juny de 2017.

Respecte a la celebració de la junta, se celebrarà de manera telemàtica, ja que l'òrgan rector, tenint en compte les limitacions vigents pel coronavirus, desaconsella l'assistència física o presencial dels accionistes.

Deoleo va tancar 2019 amb unes pèrdues de 10,6 milions d'euros, la qual cosa suposa una reducció del 96,4% respecte als 'números vermells' de 291 milions d'euros de l'exercici anterior.

La companyia va destacar que aquesta retallada en els seus 'números vermells' va ser fruit, principalment, de l'absència de deterioracions respecte de 2018, quan el resultat de la companyia es va veure impactat per una deterioració comptable de 238 milions d'euros nets.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) del grup es va situar en els 27,7 milions d'euros, amb un increment del 79,5% enfront de l'any anterior, impulsat per la millora dels volums de venda, que van créixer un 3% al llarg de l'any, i a la bona gestió comercial.

Noticias relacionadas

contador