ep deoleo comercializara los aceites de carbonell en tmall el marketplace de alibaba 20200916181304
DEOLEO - Archivo

Les accions de Deoleo s'han disparat aquest dilluns un 10,08% en borsa, després de l'acord entre la Unió Europea i els Estats Units per suspendre durant quatre mesos la imposició d'aranzels que els dos blocs mantenien des de fa mesos, a causa de l'Administració de Donald Trump, en el marc de la disputa comercial pels casos Airbus i Boeing i que afectaven nombrosos productes agroalimentaris com l'oli, el vi o formatges, entre d'altres.

  • 4,20€
  • 0,00%
  • 0,22€
  • 0,00%

Els cellers espanyoles també s'han congratulat el cessament temporal d'aquests aranzels. De la mateixa manera, els títols de Bodegas Riojanas s'han anotat una pujada de l'11,8%, mentre que les de Barón de Ley han avançat un 1,82%.

El sector del vi ha recordat que aquests aranzels van provocar el 2020 una caiguda del 9% en valor i del 4,5% en volum, a més d'una disminució de prop del 5% en el preu mitjà del vi que s'exporta.

Segons el qüestionari de la Federació Espanyola del Vi (FEV), per als cellers espanyols, independentment del seu tamany, els Estats Units suposa de mitjana gairebé el 26% de les seves exportacions fora de la Unió Europea i és el seu tercer destí d'exportació. Així, per a una de cada quatre cellers, aquest país és el seu principal comprador.

contador