• Assegura que s'està produint una "caiguda de les relacions comercials i industrials en tots els transports"
ep inigola serna ministrofomento
EUROPA PRESS

Les conseqüències de la crisi política de Catalunya també s'estan deixant sentir en el transport. Així ho assegura el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que diu que s'està produint una "caiguda de les relacions comercials i industrials en tots els transports" que està afectant especialment l'aeroport del Part. Ha alertat que infraestructures com l'aeroport de Barcelona ha passat "de creixements del 10% a un estancament del 0,1%".

"La caiguda en tots els mitjans de transport ara és important", assegura el ministre De la Serna

El ministre ha reiterat que s'ha produït una frenada en les inversions per part de les companyies a Catalunya, que segons ha dit "estan reclamant i reclamant" la volta a la "normalitat jurídica". També ha parlat d'una caiguda en el ferrocarril "de fins a un 21%" per després passar a matisar unes declaracions anteriors, en què advertia haver registrat un augment de passatgers en AVE a conseqüència del trasllat d'empreses fora de Catalunya.

"Hi va haver un període d'un cert creixement en passatgers i apuntàvem al fet que calia analitzar quina situació estava provocant un flux tan important de persones en aquest trasllat de Madrid-Barcelona", ha explicat. També ha dit que això "coincidia també amb un període de màxim trasllat de les empreses cap a l'exterior". "No dic que n’hagi estat aquesta l'única causa, que podria ser, però el que sí és cert és que la caiguda en tots els mitjans de transport ara és important", ha apuntat en una entrevista a TVE.

El titular de Foment ha volgut destacar la "desconfiança" que hi ha "no només al sector empresarial, sinó al turista, que busca tranquil·litat amb les seves famílies, i en aquests moments no sembla que estigui garantida a causa de la situació política". De la mateixa manera ha recordat que "des del sector turístic s'està alertant de caigudes de més del 20%".

Finalment, ha reiterat la confiança en el Govern i en la Constitució a l'hora de solucionar aquesta crisi: "Vull traslladar un missatge d'absoluta normalitat perquè el Govern farà les coses bé per la normalitat constitucional", ha afirmat en referència a l'aplicació de l'article 155, i ha tancat que "es pot dur a terme sense problemes, sempre que els sectors radicals no intentin aprofundir en aquesta crisi".

Noticias relacionadas

contador