danske bank

Un grup d'inversors institucionals ha interposat una demanda a Danske Bank (-5,4%) a través de dues empreses d'advocats nord-americans. Les seves exigències són 475 milions de dòlars per "danys i perjudicis", en relació a l'escàndol de rentat de diners en el qual s'ha vist embolicat el banc danès.

  • 202,60 DKK
  • -1,07%

Aquest grup d'inversors està compost per accionistes de fins a 19 nacionalitats. Per la seva banda, el nou president de Danske, Karsten Dybvad, va defensar davant els seus accionistes aquest dilluns la postura del banc: "Hem complert la nostra obligació".

Aquesta demanda se suma a una altra presentada a Nova York el passat mes de gener per un fons de pensions nord-americà. En aquest cas, el fons va acusar Danske d'inflar el preu de les seves accions i ser incapaç d'aturar el rentat de diners multimilionari que s'estava duent a terme.

Mentrestant, Danske segueix sota la lupa dels reguladors de Dinamarca i d'Estònia, així com pel Departament de Justícia dels Estats Units i la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) del país nord-americà.

Com a conseqüència d'això, la CNMV d'Estònia, la Finantsinspektsioon, va prohibir a Danske Bank operar al país, de manera que haurà de sortir-ne abans que acabi l'any.

"Danske Bank haurà de transferir tots els contractes de préstecs de la seva filial a Estònia en un termini de vuit mesos a un altre banc no relacionat o entitat que estigui autoritzada a operar a Estònia", ha postil·lat llavors l'organisme supervisor del país bàltic. A més, si la companyia no pot fer-ho dins d'un "termini raonable", la Finantsinspektsioon va explicar que haurà de trobar "una altra solució justa" perquè els préstecs segueixin en vigor i els interessos dels clients siguin "protegits adequadament".

contador