• El tancament de la venda està subjecte a l'aprovació final del Departament de Justícia
danone

Tot es queda a França. La companyia agroalimentària francesa Danone ha arribat a un acord per vendre el seu negoci de lactis als Estats Units, Stonyfield, a la multinacional de productes lactis, també francesa, propietat de la família Besnier Lactalis. L'operació es tancaria, segons informa EFE, per 875 milions de dòlars (769 milions d'euros).

Una operació a la qual s'ha vist 'forçada' Danone. La venda de Stonyfield forma part d'un acord segellat amb el Departament de Justícia nord-americà relacionat amb la recent adquisició per part de Danone de WhiteWave, informa EFE Dow Jones. El tancament de la venda està subjecte a l'aprovació final del Departament de Justícia i s'espera per al tercer trimestre d'aquest any.

Aquesta última operació va suscitar temors sobre la concentració del sector de productes lactis. Danone i WhiteWave compten amb una important quota al mercat de iogurts amb marques com Dannon, Oikos, Actimel, Silk, Wallaby i Horizon Organic. La compra per 10.400 milions de dòlars (9.133.000 d'euros) acordada el juliol de 2016, es va tancar el 12 d'abril d'aquest any.

Stonyfield ha augmentat la seva grandària fins a tenir uns ingressos anuals propers a 370 milions de dòlars (325 milions d'euros) l'any passat. Danone va comprar una participació del 40% en la companyia el 2001 i la va elevar al 80% el 2004, cosa que va reforçar la seva posició als Estats Units enfront del seu competidor General Mills amb seu a Minneapolis i fabricant del iogurt Yoplait. Com informa EFE Dow Jones, des de 2014, Danone ha estat l'únic propietari de Stoneyfield.

Noticias relacionadas

contador