ep demetrio carceller arce presidente ejecutivo de damm
DAMM - Archivo

Damm va guanyar un 7% més al 2019, en total uns 120 milions d'euros. La companyia va registrar unes vendes per valor d'1.385 milions d'euros l'any passat, un 10% més que l'any anterior, i l'EBITDA va ser de 247 milions (+25%).

L'empresa atribueix els resultats a la innovació i potenciació de les marques, l'augment de la capacitat i de l'eficiència productiva, la internacionalització i l'evolució positiva als mercats on opera -les vendes van créixer a tots els canals i mercats.

Damm sotmetrà a aprovació els resultats a la junta d'accionistes del 29 de setembre a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, segons un comunicat de la companyia.

MÉS PAÏSOS, INVERSIÓ I TREBALLADORS

Aquest exercici ha estat marcat per l'expansió internacional, amb l'entrada a 12 nous mercats; i quant a l'evolució de les vendes internacionals durant els últims anys (està en més de 120 països), han passat de representar un 1,5% al 2008 a superar el 25%.

Damm va dur a terme inversions industrials superiors per un valor superior a 100 milions, entre els quals destaquen 6 per a accions de millora mediambiental i 8 per a I+D+i i transformació digital; i el nombre total d'empleats va passar de 4.574 al 2018 fins a 4.900 a tancament de 2019 (+7%).

El president executiu, Demetrio Carceller Arce, ha destacat l'esforç a continuar creixent de manera sostenible i internacionalment, la consolidació de la seva xarxa de distribució, l'esforç inversor per augmentar la capacitat de producció i la millora de l'eficiència de tota la cadena de subministrament.

CORONAVIRUS

El coronavirus ha afectat l'activitat des de març i va suposar el tancament total del canal d'hostaleria, però Damm espera "recuperar l'activitat durant els pròxims mesos".

"Els últims mesos hem fet un esforç molt notable per adaptar-nos a la situació, oferint tots els nostres recursos durant la crisi sanitària per mitigar els efectes del virus, i donant suport a l'hostaleria de manera decidida durant aquestes últimes setmanes d'arrencada", ha afegit Carceller Arce.

També ha explicat que les seves fàbriques han estat sempre operatives, i han garantit el subministrament continu, i que l'esforç en tecnologia "ha permès afrontar la situació amb totes les garanties de seguretat".

MEDI AMBIENT I SOSTENIBILITAT

Damm ha destacat entre les seves mesures mediambientals els primers packs de llaunes d'Estrella Damm sense plàstic (embalatge amb cartró 100% biodegradable); "un gir a nivell de comunicació" a les campanyes d'Estrella Damm sobre protegir la mar ('Ànima', 'Amants' i 'Compromís'); la reedició del pla estival de foment de reciclatge de llaunes a les platges mediterrànies; i una campanya itinerant de recollida d'escombraries a platges en col·laboració amb l'ONG Seo BirdLife.

La companyia s'ha adherit al Pacte Mundial de l'ONU, alineant-se amb els principis universals en drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció, així com l'adopció de mesures en suport dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

contador