pablo isla oscuro inditex
Archivo / EP

L'interès per la presentació de resultats d'Inditex del pròxim 14 de març augmenta segons es va acostant la cita. Sobretot, pel que va passar el passat 23 de febrer. Per això, els analistes s'ajusten i revisen la seva valoració del gegant tèxtil. Aquest dilluns ha estat el torn de Credit Suisse.

  • 44,70€
  • -1,08%

Els analistes de l'entitat suïssa han rebaixat la seva valoració per la companyia espanyola perquè "el mercat comença a reconèixer a poc a poc la pressió sobre els marges (després de cinc anys en retrocés) i les perspectives de creixement són més modestes".

Al seu informe, el banc suís rebaixa un 6,2% el preu objectiu d'Inditex, de 24 a 22,5 euros. És a dir, els experts estimen que les accions retrocedeixin un 6%, ja que aquest dilluns el gegant tèxtil d'Amancio Ortega ha tancat la sessió en 24,10 euros. La recomanació de les analistes es manté en 'infraponderar'.

"Les notícies per als propers sis mesos semblen pobres", afirma Credit Suisse. Els analistes consideren que les valoracions actuals de la companyia, ràtio preu-benefici (PER) de 22 vegades, no reflecteixen el creixement per acció de 6,3% per als pròxim cinc anys i la vulnerabilitat que provoca la fortalesa de l'euro davant el canvi amb el dòlar", indiquen.

Al seu informe, els analistes veuen alguns factors que estan pressionant els marges de la companyia. "A curt termini impacten les rebaixes, les càrregues aèries i l'impacte de l'efecte divisa", apunten. D'altra banda, aventuren que a llarg termini patirà el multicanal i els seus productes 'premium' fora d'Europa.

També consideren que hi ha un potencial de risc per als marges en la caiguda del preu del tèxtil a Europa i les talles més grans als països del nord. "Si bé, és molt difícil quantificar aquests fets, el nostre pronòstic és que el benefici abans d'interessos i impostos (EBIT) només disminuirà 100 punts bàsics més durant els propers quatre anys", pronostiquen.

Credit Suisse defineix Inditex com "una empresa d'alta qualitat amb una sòlida generació de caixa". Tot i això, valoren que "en vista de la seva maduresa i la probabilitat d'una caiguda dels marges, durant molt temps l’hem vist com un valor molt car". Les seves previsions de PER, és a dir, la xifra que reflecteix quants anys de beneficis recull el preu d'una acció, són de 23,2 el 2018, 21,9 el 2019 i 20,5 el 2020.

Com a factors que poden empènyer Inditex a recuperar el creixement és un augment en el retorn del capital i una millor xifra de vendes per botigues comparables. Per la seva banda, Credit Suisse afirma que l'arribada de l'augment de marges, en la seva comparatives interanual, no es produiria fins al segon semestre fiscal. Per als comptes del pròxim 14 de març, els analistes esperen uns ingressos de 23.311 milions d'euros, un benefici de 3.157 milions i un resultat brut d'explotació (EBITDA) de 5.083 milions.

Noticias relacionadas

contador