ep sede de bbva en la gran via de bilbao
MUTUALIDAD DE LA ABOGACÍA
10,99€
  • 0,48€
  • 4,57%

"La cartera de préstecs d'Espanya es manté saludable i ofereix beneficis a l'alça", creu Credit Suisse sobre BBVA. Els analistes mantenen la recomanació del banc en neutral i el preu objectiu de 5,2 euros per acció, després de les declaracions del conseller delegat de BBVA, Onur Genç, que aposta per un creixement continuat, conscient dels riscos i oportunitats a les quals s'enfronta el banc.

Durant una conferència, Genç ha destacat l'enfocament actual de BBVA a l'adquisició orgànica de clients, amb l'objectiu d'augmentar l'escala i millorar la rendibilitat, i s'apalanca en els seus canals digitals líders. Tot i això, el conseller delegat creu que el creixement inorgànic continua sent possible per al banc.

Sobre Espanya, Credit Suisse creu que la sensibilitat de BBVA a pujades de tipus de 100 punts bàsics es traduiria en un 15-20% d'INI addicional. "Les hipoteques de tipus variable del banc representen el 77% del llibre de crèdits. Per tant, tot i anticipar un creixement moderat dels préstecs al país, que s'espera que es mantingui a nivells baixos d'un sol dígit, el banc preveu que el NII creixi al voltant de dígits mitjans l'any fiscal 2022", assenyala.

Considera que "l'excés de liquiditat al país hauria d'ajudar a mantenir a ratlla les betes dels dipòsits, ara com ara. A més, el pes significatiu de les hipoteques hauria de protegir la qualitat dels actius a través de ràtios conservadores de préstec a dipòsit i garanties immobiliàries".

D'altra banda, Genç ha abordat a les seves declaracions les principals preocupacions sobre els riscos potencials de Turquia. En aquest sentit, Credit Suisse destaca que la prioritat de BBVA en aquest país "no és lliurar la millor rendibilitat el 2022". "BBVA veu potencial a llarg termini a la franquícia de Garanti, malgrat el deteriorament de l'entorn macroeconòmic del país".

Els analistes comenten que, "si bé un risc principal a curt termini continua sent una major depreciació del tipus de canvi, impulsada principalment per un empitjorament del dèficit en compte corrent, el banc continua prioritzant l'important despalanquejament dels seus préstecs denominats en moneda estrangera ".

"És probable que la rendibilitat a curt termini de Turquia, enmig d'un entorn hiperinflacionari, caigui per sota dels nivells històrics, però BBVA no té pressa per generar rendibilitat aquest any. En canvi, el banc se centrarà a gestionar adequadament els riscos“, apunten.

Pel que fa a les noves oportunitats a Mèxic, un país vist com un motor de creixement clau per a BBVA, Credit Suisse explica que l'enduriment monetari en curs a Mèxic continuarà enfortint l'NII local. "S'espera que els augments pronunciats en els tipus d'interès fins ara i el ritme encoratjador de creixement en l'adquisició de clients es tradueixin a prop del 20% del creixement del NII local per al 2022".

I sobre futures fusions i adquisicions? Els analistes estimen que els superàvits de capital haurien de donar lloc a fusions i adquisicions, oa una distribució més gran el 2024. Genç creu que l'elevada densitat d'actius ponderats per risc del banc continua sent una posició defensiva per fer front a possibles vents en contra reguladors. A més, amb un nivell sòlid de capital, el CEO ha reiterat l'índex de pagament actual del 40-50%, que podria incloure més recompres.

"Qualsevol superàvit de capital hauria de donar lloc a opcions, ja sigui per a fusions i adquisicions o per a una distribució més gran, encara que no s'espera que els índexs de pagament canviïn abans del 2024. Si bé les fusions i adquisicions encara són possibles, BBVA avaluarà acords que podrien millorar l'escala en mercats clau o oferir noves entrades, oportunitats a través d'estratègies digitals", conclou Credit Suisse.

Noticias relacionadas

contador