santander caixabank bbva bancos

Credit Suisse continua mostrant la preferència per la banca espanyola. Al seu darrer informe previ a la presentació de resultats del segon trimestre, els analistes de la companyia helvètica destaquen el bon acompliment de la banca irlandesa i del Benelux, encara que reiteren la predilecció pels bancs hispans, dins d'un entorn de creixement global feble.

  • 4,52€
  • 0,41%
  • 11,04€
  • 1,24%
  • 4,49€
  • 0,42%

En aquest sentit, CS destaca CaixaBank com la “millor opció” a causa de l'augment de l'Euríbor, el creixement positiu dels préstecs i més inversions en valors sobirans d'alt rendiment que “probablement impulsaran l'augment dels ingressos nets per interessos”. “Reiterem la nostra postura positiva sobre els ingressos per assegurances i comissions del banc, la qualitat dels actius i l'excés de provisions”, apunten aquests experts.

Així mateix, la companyia suïssa assenyala que Banc Santander es beneficiarà d'uns sòlids ingressos nets per interessos als mercats més desenvolupats i de la qualitat general dels actius; tot i això, Credit Suisse destaca que es podria esperar “algunes pressions persistents, encara que temporals” al Brasil.

Pel que fa a BBVA, l'entitat alpina assenyala que el banc biscaí introduirà la comptabilitat hiperinflacionària per a les seves operacions a Turquia a partir del primer trimestre del 2022, cosa que “augmentarà els nivells de capital, però reduirà la contribució del país als beneficis consolidats” del banc presidit per Carlos Torres.

Així, Credit Suisse reitera el seu consell de sobreponderar per a CaixaBank i Santander, fixant un preu objectiu per als seus títols de 3,9 euros i 4 euros per acció, respectivament. Per part seva, manté el consell de neutral per a BBVA i un preu objectiu de 5,6 euros per títol del banc basc.

ALTRES MERCATS

A França, Credit Suisse veu fortalesa en els ingressos dels bancs corporatius i d'inversió i un nivell de provisions més normalitzat durant el trimestre. En aquest sentit, destaquen que SocGen anunciarà nous objectius de cara al 2025, mentre que no veuen gaires canvis al full de ruta de BNP Paribas, el qual no veuen “interessat en grans fusions i adquisicions transfrontereres de banca minorista”.

Entre els bancs del Benelux, CS destaca que ING ha ofert unes previsions “sòlides, però encara conservadores” i esperen una “provisió addicional limitada al segon trimestre per a Rússia”. Pel que fa a ABN Amro, subratllen la “perspectiva més optimista” dels ingressos nets per interessos, i per part de KBC, creuen que les tendències del segon trimestre seran comparables a les del primer, “amb les operacions de fusions i adquisicions anunciades afectant els resultats del segon trimestre”.

A Itàlia, la companyia helvètica destaca que UCG està “mantenint una estratègia disciplinada per millorar l'eficiència i la rendibilitat”: “Hi ha provisionat la major part de la pèrdua màxima esperada de les exposicions a Rússia, creiem que UCG segueix tenint una sòlida adequació de capital”. Mentre que al Portugal, destaquen la seva opinió positiva sobre la sensibilitat del BCP davant d'una possible pujada de tipus.

Finalment, pel que fa als bancs britànics, Credit Suisse estima que mantindran sense canvis les seves perspectives de costos per al 2022 en aquest moment, però també destaca que l'“enganxosa” inflació podria ser un vent en contra per al 2023 a finals d'any. “Veiem Lloyds i Barclays com els més resistents, atesa la presència de superposicions, seguits de NatWest”, afegeixen.

Noticias relacionadas

contador