credit suisse portada otra guay

Credit Suisse ha anunciat aquest dimarts diverses sortides d'alts càrrecs i ha proposat una retallada del seu dividend, mentre sospesa les fortes pèrdues provocades pels escàndols dels fons de cobertura Archegos Capital i Greensill.

  • 0,82Fr.
  • 0,00%

En un comunicat de premsa, el banc suís ha anunciat que el director general del banc d'inversió, Brian Chin, i la directora de risc i compliment, Lara Warner, deixaran les seves funcions amb efecte immediat. Les sortides es produeixen després que l'entitat reemplacés el seu director de gestió d'actius, Eric Varvel, a mitjans de març, arran que el banc es va veure embolicat en el col·lapse de Greensill Capital.

"Després de l'assumpte del fons de cobertura amb seu als Estats Units, el Consell d'Administració modifica la seva proposta per aquest punt de l'ordre del dia, proposant distribuir un dividend total ordinari reduït de 0,10 CHF (0,11 dòlars) bruts per acció nominativa, la meitat amb càrrec als beneficis retinguts i l'altra meitat a càrrec de les reserves d'aportació de capital", ha afegit el banc al comunicat.

Diversos mitjans apunten que l'entitat suïssa detallarà dimarts les pèrdues multimilionàries de la seva relació amb Archegos Capital Management LP després de desfer-se de accions per valor de més de 2.000 milions de dòlars per posar fi a la seva exposició en el problemàtic inversor.

Archegos, un vehicle d'inversió privat de l'exgestor de fons de cobertura Sung Kook "Bill" Hwang, es va enfonsar a finals del mes passat quan es van desfer les seves apostes carregades de deute en accions de certes empreses de mitjans de comunicació. Credit Suisse i altres bancs, que van actuar com a intermediaris d'Archegos, van haver de lluitar per vendre les accions que tenien com a garantia i desfer les operacions.

contador