ep el consejero delegado de caixabank gonzalo gortazar durante la presentacion de los resultados de 20210129104510
EUROPA PRESS

Credit Suisse revisa aquest divendres el sector bancari espanyol amb dues conclusions. La primera, que prefereix dins el conjunt d'entitats pàtries CaixaBank i Santander. La segona, que considera que els riscos derivats dels préstecs ICO són "baixos i manejables".

  • 4,49€
  • 1,62%
  • 4,76€
  • 1,41%

"Les dades del sector apunten cap a un impuls positiu per als ingressos nets per interessos (NII) a Espanya. Destaquem la tendència que és millor del que s'esperava en marges en CaixaBank, la resistència en els volums de préstecs i l'increment de beneficis per a la millora de les condicions de les TLTRO com palanques del creixement orgànic dels NII", explica en referir-se a l'entitat catalana. "Reiterem la nostra preferència per CaixaBank (preu objectiu de 2,7 euros, sobreponderar) a la zona euro, ja que tenim una visió més optimista sobre els ingressos 'core' i el CoR (cost de risc) al país", afegeix.

Pel que fa a Santander, el prefereix enfront de BBVA perquè, així com es mostra caut amb les perspectives dels ingressos a Mèxic (un dels principals mercats de BBVA), observa "tendències encoratjadores" a Brasil (principal mercat del banc càntabre).

"Seguim sent més cautelosos pel que fa a les perspectives de la línia superior dels comptes de BBVA a causa de l'evidència que apunta a un feble creixement del volum i de la contínua pressió sobre els marges per al sector bancari i per a BBVA Bancomer. En canvi, veiem una millora en les tendències tant de la demanda de préstecs com dels marges al Brasil, encoratjant la nostra preferència per estar en Santander (preu de 2,7 euros, neutral).

EL RISC DELS PRÉSTECS ICO

Al seu informe, Credit Suisse analitza les últimes informacions que indiquen que a les pròximes setmanes el Govern anunciarà al nostre país un augment de les ajudes a les PIMES, que podria incloure una nova pròrroga del venciment dels préstecs o la condonació del deute dels préstecs garantits per l'ICO.

"Encara que considerem que el risc de retallades directes és un esdeveniment de baixa probabilitat, vam realitzar una anàlisi de sensibilitat assumint una retallada. En aquest escenari, esperaríem veure un augment de les provisions en tots els bancs espanyols. Una ràtio de cobertura conservador i una quota de mercat líder en préstecs ICO en Santander, podria traduir-se en el major augment de les provisions entre els bancs espanyols, tot i que el considerem manejable en el context del grup. Segons les nostres estimacions, en el pitjor dels casos, la migració de tots els préstecs de l'ICO a la 'fase 2' es traduiria en un impacte de 5 punts bàsics en el CET1 per a Santander", conclou Credit Suisse.

contador