ep la presidenta de banco santander ana botin durante la junta general de accionistas de 2021
BANCO SANTANDER

Banc Santander ha pujat en borsa (+1,44%; 2,92 euros) després d'un consell positiu dels analistes de Credit Suisse, que han elevat el preu objectiu de l'entitat des de 2,70 euros fins als 3,30 euros per acció i han millorat la seva recomanació de neutral a sobreponderar, per la seva història de creixement i per les seves bones expectatives de futur.

  • 4,49€
  • 1,55%

En un recent informe, els analistes de Credit Suisse posen de manifest que el mercat "subestima" la història de creixement de Santander, impulsada per "un agressiu programa de reducció de costos a Europa i un creixement de primera línia a Amèrica del Nord i Llatinoamèrica" ​​que li permetrà elevar el seu ROTE (rendiment del patrimoni tangible) al 12,2% el 2023, des del 6,5% del 2020.

Bolsamanía ha publicat recentment que l'entitat disposa d'una 'joia oculta' que pot disparar el seu valor en borsa. Es tracta de Getnet, la seva filial de pagaments al Brasil i que planeja el seu debut al mercat brasiler de renda variable mitjançant una escissió de Banc Santander Brasil.

Així mateix, Credit Suisse estima que Santander generarà rendiments acumulats totals de gairbé el 40% fins a 2023, davant el 30% -33% de les seves parells al Sud d'Europa, i posa en valor que els rendiments del banc han mostrat la volatilitat més baixa entre els seus parells.

Quant als riscos, l'informe indica que una major desacceleració o retard en la recuperació a Europa podria tenir un impacte en el negoci del banc, al mateix temps que la inestabilitat política a Brasil "podria afegir més sentiment negatiu".

En la seva opinió, és probable que el proper catalitzador siguin les proves de resistència dels bancs europeus, els resultats de la qual es publicaran el juliol de 2021.

Davant les pèrdues de 8.771 milions el 2020, Credit Suisse preveu que Banc Santander arribi a un benefici net de 5.390 milions d'euros el 2021, de 8.556 milions el 2022 i de 9.812 milions el 2023.

Noticias relacionadas

contador