ep archivo   logo de endesa 20220529115103
ENDESA - Archivo

Credit Suisse ha rebaixat la valoració de les accions Endesa davant la incertesa sobre l'impacte del futur imposat al sector energètic. Col·loca ara el preu objectiu en els 20,5 euros, enfront dels 22,6 euros previs, amb una recomanació de 'neutral'. L'entitat veu en la companyia "oportunitats de creixement, però l'impacte de la intervenció del Govern encara no és clar", diu.

  • 18,20€
  • -0,36%

"Hem actualitzat el nostre model després de la presentació dels resultats del primer semestre i l'anunci de l'impost sobre els guanys per a 2023 i 2024. Aquest últim encara manca de detalls i és probable que es modifiqui a mesura que avança a través del Parlament. Sobre la base de la informació actualment disponible, ens porta a retallar les nostres previsions entre un 7% i un 8% en 2023-2024", detallen en un recent informe.

Credit Suisse creu que Endesa pot exercir un paper de lideratge en el procés de transició energètica a Espanya. "Veiem un risc a l'alça per a les nostres previsions actuals d'addicions renovables anuals de 1,8 GW en la segona meitat de la dècada, sempre que s'eliminin els obstacles burocràtics, accelerant el procés d'obtenció de permisos".

A més, assenyala que "la intervenció del govern continua sent un excés significatiu per a les accions. Si bé la introducció del topall en els preus de la gasolina al juny podria haver posat fi a un període de major risc polític, la proposta d'impostos extraordinaris de juliol ha agregat nous elements d'incertesa i no ens permet descartar noves mesures".

Quant als objectius per a 2022 (específicament 4100 milions d'euros de EBITDA), opinen que "continuen estant a l'abast, malgrat un primer semestre relativament feble en termes subjacents i gràcies a una combinació de revisió de preus de contractes i reducció de costos".

Sobre els catalitzadors i riscos, esperen que la companyia present el seu nou pla de negocis (2023-2025) a la fi de novembre, "la qual cosa, en la nostra opinió, representa un possible catalitzador positiu en majors oportunitats d'inversió". "El risc polític continua sent el principal obstacle per a les accions", asseguren.

Noticias relacionadas

contador