ep archivo   imagen de acerinox
ACERINOX - Archivo

Acerinox "ofereix un cas de negoci sòlid juntament amb un balanç saludable i bons retorns per als accionistes. Alhora, l'empresa està menys exposada als riscos de volum europeus en cas que ens dirigim a una possible recessió a la UE". És el que opina Credit Suisse, que ha elevat el preu objectiu de la companyia des dels 17 als 18 euros, amb una recomanació de sobreponderar.

  • 10,49€
  • -0,66%

Segons detallen els experts de l'entitat, "a finals del 2023, la caixa neta hauria de representar aproximadament el 16% de la capitalització de mercat actual d'Acerinox, que generarà al voltant de 1.500 milions d'euros a FCF fins a finals del 2023 segons les nostres estimacions, transformant el balanç del grup en una posició de caixa neta de més de 500 milions d'euros per primera vegada a la història del grup, o el 16% de la capitalització de mercat actual”.

"Si bé creiem que el nivell de guanys actual no és sostenible (i el mercat tampoc), la companyia acumularà més d'1 bilió d'euros a NWC entre el primer trimestre del 2021 i el segon trimestre del 2022, i al voltant del 60% s'alliberarà fins al 2023", afegeixen.

A més, Credit Suisse ha augmentat les seves estimacions d'EBITDA un 21% i un 4% per al 2022 i el 2023, respectivament. "L'impuls dels guanys fins ara ha continuat sent positiu, impulsat per inventaris moderats, mesures de salvaguarda efectives i control de costos". Com a tal, revisen a l'alça les seves expectatives d'EBITDA per al grup, a 1.370 milions d'euros per al 2022 i a 841 milions d'euros per al 2023. “Si bé, estem un 13% davant del consens el 2022, en termes generals estem en línia per 2023", diuen.

Pel que fa als catalitzadors, destaquen més drets antidumping (ADD) sobre els importadors de la UE al segon semestre del 2022, com a preus d'energia més baixos a causa de la intervenció governamental.

Sobre els riscos, assenyalen com a principals l'augment dels preus de l'electricitat a Europa, que podria conduir a un augment dels costos de producció d'Acerinox a Europa, i els preus alts del níquel a causa del conflicte entre Rússia i Ucraïna.

ACERINOX-APERAM, UN CAMPIÓ PODERÓS

D'altra banda, sobre les converses "molt preliminars" que Acerinox ha iniciat amb Aperam per estudiar una possible operació que podria resultar en "una combinació dels seus respectius negocis", des de Citi consideren que pot suposar per Aperam una potencial consolidació al mercat europeu de l'inoxidable.

Segons la companyia, aquestes discussions es troben en una etapa inicial i no s'ha arribat a un acord sobre l'abast, l'estructura o els termes de qualsevol transacció possible. Aperam ha aclarit, a més, que no hi ha certesa que s'arribi a un acord d'aquesta mena o, si és així, en quins termes. "Qualsevol transacció potencial que combini els negocis mundials d'inoxidable d'Aperam i Acerinox seria un moviment de consolidació considerable als mercats europeus d'inoxidable".

Les estimacions de Citi suggereixen que l'entitat combinada podria tenir una quota de mercat del 35% al ​​40% en la mida de més de 7 milions de tones per al mercat europeu de lacer inoxidable. "Observem que hi ha preocupacions sobre la mida del mercat competitiu, principalment en el negoci d'aliatges, cosa que podria requerir algunes mesures correctives".

Per la seva banda, Deutsche Bank creu, que si aquestes converses tenen èxit, “les dues empreses formarien un campió poderós i financerament sòlid en acer inoxidable, amb potencial per a sinergies, forts retorns per als accionistes i més opcions estratègiques (integració ascendent). A causa de la liquiditat més gran, és difícil que no li agradi la idea".

Noticias relacionadas

contador