ep archivo   billetes de yuanes chinos
CHINA STRINGER NETWORK / REUT - Archivo

Country Garden ha patit una caiguda de més de l'1% a borsa aquest dimarts després d'admetre, en un comunicat remès a la Borsa de Hong Kong, que ja ha incomplert part de les obligacions de pagament de deute a l'estranger i que espera no poder fer-ho tampoc amb propers venciments en el termini previst ni dins del període de gràcia corresponent.

En concret, la promotora immobiliària xinesa ha confirmat l'impagament del principal d'"un determinat deute" per import de 470 milions de dòlars hongkonesos (60 milions de dòlars).

A més, ha avisat que el possible impagament del deute podria portar els creditors a exigir "un compliment accelerat de les seves obligacions de deute pertinents" o adoptar "mesures coercitives".

Per evitar aquesta situació, Country Garden ha explicat que promourà mesures de gestió del deute a l'estranger i, respectant l'ordre de pagament de tots els creditors, formularà diferents solucions per aconseguir una estructura de capital sostenible a llarg termini.

"La companyia sol·licita sincerament als creditors que donin temps perquè avaluï objectivament els desafiaments actuals que enfronta i treballi amb els seus assessors per formular les millors solucions pragmàtiques i factibles per a tots els interessats", diu la promotora a l'esmentat comunicat.

També revela que ha contractat com a assessors financers China International Capital Corporation Hong Kong Securities i Hualian Norge. Com a assessors legals ha decidit confiar en Sidley Austin Law Firm.

Tot i això, la immobiliària xinesa reconeix també la incertesa que hi ha al voltant de la seva posició de liquiditat i vendes d'actius a curt i mitjà termini davant la falta de millora material a tot el sector en les vendes de propietats. La pressió és tan gran que per això intenta optimitzar l'estructura del seu deute.

Tal com ha dit, en un entorn financer "extremadament difícil", Country Garden insisteix a "complir les seves obligacions de pagament a través de cobraments de vendes i recursos d'efectiu existents". Tot i això, reconeix que "enfronta actualment severs desafiaments en vendes i finançament, i els fons disponibles en els seus llibres continuen disminuint".

Per això avisa que tot i utilitzar diferents opcions per obtenir flux de caixa i seguir complint amb el pagament del deute, cal tenir en compte que l'entorn de mercat actual fa "difícil reposar ràpidament suficient flux de caixa per millorar la liquiditat a curt termini". I això provoca que la posició de caixa del grup segueixi sent “sota una pressió significativa”.

Cal recordar que a principis de setembre Country Garden va evitar per poc l'impagament en pagar 22,5 milions de dòlars en cupons de bons. A més, els creditors van votar a favor d'estendre els pagaments de sis bons nacionals per tres anys.

L'empresa s'ha vist afectada per problemes de deute, igual que la seva competidora Evergrande, cosa que ha provocat els dubtes dels inversors sobre el sector immobiliari xinès.

Noticias relacionadas

contador