ep cosentino center katowice
GRUPO COSENTINO

Cosentino, el gegant almerienc dels taulells Silestone i del material de construcció Dekton, planeja sortir a borsa a Espanya el 2023, i per això ha contractat Goldman Sachs i JP Morgan, segons publica aquest dijous Expansión.

El 2021, la xifra de negoci de Cosentino va créixer un 30%, fins als 1.401 milions d'euros (1.078 milions d'euros el 2020). Per part seva, l'Ebitda es va situar als 275 milions d'euros, un 29% superior a l'any anterior.

El benefici net del grup va augmentar el 59%, fins als 104 milions d'euros. En paral·lel, Cosentino va continuar amb el seu ambiciós pla inversor i va emprendre inversions per un total de 105 milions d'euros.

A més, va augmentar la seva plantilla en 685 nous llocs de treball, el 70% a Espanya, ubicats majoritàriament al Parc Industrial i seu central de Cantòria (Almeria), per assolir una plantilla total al tancament d'any de 5.425 treballadors.

Cosentino està controlat per la família Cosentino. Produeix i distribueix superfícies innovadores de gran valor per al món de l'arquitectura i el disseny. Entre les marques més reconegudes, figuren Silestone i Dekton.

El grup basa el desenvolupament en l'expansió internacional, un innovador programa de recerca i desenvolupament, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat, i el compromís corporatiu permanent amb la societat.

Distribueix els seus productes i marques a més de 110 països des de la seu central a Almeria. A l'actualitat, la multinacional compta amb implantació a 40 països, i en posseeix filials o actius propis comercials en 30.

La multinacional compta amb 8 fàbriques de producció (7 a Almeria (Espanya) i 1 al Brasil), un Centre Logístic Intel·ligent a Espanya, i més de 140 instal·lacions comercials i de distribució repartides per tot el món. El 93% de la facturació de Grupo Cosentino es genera als mercats internacionals.

contador