• Preocupen també altres riscos, com la competència de les start ups o els ciberatacs
fernando abril martorell indra
Archivo

El sector de Computer Services (Serveis Informàtics) no acaba de convèncer els experts de Carax AlphaValue, principalment per la forta revaloració que està registrant. Aquest grup d'empreses, integrat per companyies com Atos, Capgemi, Sap, Indra i Amadeus, és el líder indiscutible d'aquests set mesos de 2017, amb una rendibilitat del 27%. Per això mateix, aquests analistes adverteixen que les valoracions de totes aquestes companyies estan ajustades.

  • 59,34€
  • -0,20%
  • 2,33€
  • 2,37%
  • 17,99€
  • -0,77%

"Per valoració, el sector, a curt termini, sembla estar car sense que hi hagi grans perspectives de creixement a mitjà termini. Dins el PER de 20,3 vegades hi ha diferències, amb les grans com Atos (reduir, preu objectiu 129 euros) havent esgotat tot el seu potencial", advertien ja en un informe al maig. Tot i així, també destacaven aleshores que els inversors no tenen problemes a l'hora d'entrar a Capgemini (afegir, preu objectiu 99,3 euros) recolzats pel negoci de cloud. "En aquest sentit els inversors no sembla que els importi pagar 28 vegades per SAP (afegir, preu objectiu 101 euros), que acaba d'arribar a aquest escenari de forts creixements", afegien.

Aquest dilluns, recordant aquell informe de maig, des de Carax es reafirmen en la idea que el sector ha pujat en excés, cosa que li resta atractiu, i, a més, apunten a diversos riscos que també pressionen a la baixa:

- La irrupció de les nova onada de start ups a Europa, amb emprenedors de gran talent i a preus mínims. "Això està modificant les condicions en què comencen a moure els nous proveïdors a l'àrea d'enginyeria i programació i que, cada vegada més, està fent 'volar pels aires' els preus", adverteixen aquests experts.

- L'escenari anterior podria complicar encara més si les companyies xineses se sumessin a la festa i impulsessin el creixement del sector de computer services a nivell domèstic.

- Les pors produïdes recentment pels ciberatacs reflecteixen la vulnerabilitat de moltes companyies i, per tant, la necessitat de dotar de major capacitat als departaments d'IT Services.

Des de Carax AlphaValue tenen un consell de reduir per Indra, amb un preu objectiu de 13,1, igual que per a Amadeus, per la qual el seu preu teòric és de 51,6 euros.

Noticias relacionadas

contador