ep archivo   logo de la sede de vodafone en madrid espana
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

L'Autoritat de Competència i Mercats del Regne Unit (CMA, per les sigles en anglès) ha anunciat aquest dijous una "investigació en profunditat" de l'empresa conjunta entre Vodafone i CK Hutchison relacionada amb la fusió de la filial britànica de Vodafone amb Three, l'operador al país del grup asiàtic.

  • 0,76£
  • -1,24%

Recordem que, el 14 de juny de 2023, Vodafone i CK Hutchison van signar un acord relacionat amb una empresa conjunta que combinarà els seus negocis de telecomunicacions al Regne Unit, respectivament Vodafone Limited (VUK) i Hutchison 3G UK Limited (3UK).

Per part seva, el 22 de març d'aquest any, l'Autoritat de Competència i Mercats va anunciar la seva intenció d'obrir una investigació en profunditat atès que la fusió podria resultar en la creació d'una situació de fusió rellevant, i que això es podria esperar que resulti en "una disminució substancial de la competència dins d'un mercat o mercats al Regne Unit".

La CMA ha explicat que, d'acord amb la Llei, si les parts implicades volen oferir remeis ho han de fer abans d'un període de cinc dies hàbils. El 28 de març, les parts van informar a la CMA que no oferirien 'remedies', per la qual cosa s'ha remès la fusió per a una investigació "de fase 2".

Vodafone gairebé no reacciona després d'aquesta notícia i ara cau un 0,45% a la Borsa de Londres.

contador