ep archivo   el presidente del bbva carlos torres vila interviene en la ii edicion del bbva
A. Pérez Meca - Europa Press - Archivo

Com valoren els analistes els resultats de BBVA? Aquestes són les primeres valoracions d'unes xifres que han estat ben rebudes pels inversors.

  • 11,04€
  • 1,24%

BANKINTER: ELEVA DE COMPRAR A NEUTRAL

Els experts de Bankinter han elevat el consell fins a comprar des de neutral, i han situat 'en revisió' la seva valoració de 6,50 euros per acció amb la intenció d'elevar-la.

"La rendibilitat/RoTE arriba al 15,3% (enfront del 14,0% objectiu el 2024), registra un benefici net rècord i llança una guia positiva per al 2023", destaquen aquests experts.

A més, subratllen que "la remuneració per als accionistes és atractiva. El pay-out se situa al 47% del benefici net (3.000 milions d'euros), equivalent al 7,7% de la capitalització borsària actual. La remuneració s'implementa mitjançant un dividend en efectiu del 6,6% i un pla de recompra d'accions per fins a 422 milions d'euros (1,1%)".

JEFFERIES: COMPRAR, 7,50 EUROS

Els analistes de Jefferies reiteren el consell de comprar', amb un preu objectiu de 7,50 euros per acció. Segons la seva opinió, els resultats són "sòlids" i s'han situat "per sobre de les expectatives del consens".

Segons la valoració, els aspectes més positius són "les tendències del quart trimestre a Mèxic i les perspectives per al 2023, en particular sobre el marge net d'interessos, que es mantenen optimistes".

A més, destaquen "el missatge tranquil·litzador" sobre l'evolució del cost del risc i "una petita recompra addicional d'accions per acompanyar el dividend final en efectiu, que situa la distribució de capital total per sobre de les expectatives".

RENTA 4: SOBREPONDERAR, 8,38 EUROS

Els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 8,38 euros per acció, comenten que els resultats del quart trimestre se situen "per sota de les nostres estimacions i alineats amb el consens, amb bona lectura de les provisions".

"De cara al 2023, l'entitat espera un creixement dels ingressos recurrents al voltant del 25%, despeses d'explotació en línia amb la inflació i un cost de risc al voltant de 100 punts bàsics", afegeixen.

En aquest sentit, comenten que "a Turquia, no donen guies concretes al·ludint a un entorn altament incert. Consideren que la contribució el 2023 al grup serà similar a la del 2022".

Sobre el programa de recompra d'accions, afirmen que "el mercat ho podria considerar insuficient".

Noticias relacionadas

contador