ep pere vinolas conseller delegatcolonial 20190729191403
COLONIAL - Archivo

Inmobiliaria Colonial ha protagonitzat una de les grans operacions logístiques de l'any després de la venda de la seva cartera a Prologis per 425 milions d'euros. La SOCIMI aconsegueix així desfer-se de tots els actius heretats d'Axiare després de posar-los a la venda fa quatre mesos.

Segons informa el diari Expansión, Prologis aconsegueix així avançar-se a altres interessats en fer-se amb aquesta cartera, com els fons Blackstone i DWS, gestora de Deutsche Bank.

Els actius estan liderats pel polígon industrial situat a San Fernando que gaudeix d'una superfície de 131.000 metres quadrats. A aquest, el segueixen altres complexos com el de Camarma d'Esteruelas i una nau industrial a Agustín de Guadalix.

Des de Link Anàlisi destaquen que amb aquesta venda d'actius no estratègics per al grup aconsegueix "obtenir fons per centrar-se en el seu negoci prioritari: el lloguer d'oficines a Madrid, Barcelona o París, els seus tres principals mercats". Al seu torn, els experts de Banc Sabadell reconeixen que es tracta d'"una notícia d'impacte limitat".

El banc recorda que "la venda d'actius estava ja en fase avançada i no és una operació realment gran en comparació amb la mida de la companyia". Després de la compra d'Axiare, Colonial "ja va anunciar la seva intenció de vendre els actius logístics per centrar-se en el negoci core d'oficines".

Colonial va disparar un 33% el seu benefici l'última vegada que va rendir comptes davant el mercat el passat 29 de juliol. I ho va fer en bona part gràcies a la pujada del lloguer. A aquest creixement de la SOCIMI dirigida per Pere Viñolas es van sumar les menors despeses financeres, l'augment de participació a la filial francesa Société Foncière Lyonnaise (SFL) i la posada en servei de nous edificis.

contador