• No obstant, registra unes pèrdues de 1.133 milions entre gener i setembre
Codere

Codere puja un 43% des del passat 30 de novembre, un dia abans de l'anunci, per part de la companyia nord-americana Cordish, de la compra de 134 hectàrees a Madrid per construir un gran resort amb hotels, casinos i centres comercials. Aquest dia la companyia ja es va disparar un 12% encara que no s'havia donat a conèixer la notícia, la qual cosa fa pensar, de nou, en què va poder haver-hi informació privilegiada que animés la seva cotització. L'endemà, quan es va fer la presentació del projecte a Madrid, Codere va pujar més d'un 20%.

  • 0,09€
  • 0,00%

En la sessió d'aquest dijous Codere cotitza a l'alça de nou, amb revaloracions que superen el 5%, i acumula ja una pujada del 30% des que el dia 1 de desembre es donés a conèixer la compra realitzada per la promotora nord-americana enmig de molta prudència, tenint en compte els antecedents viscuts el 2012 amb 'Eurovegas', un projecte que, finalment, va acabar en 'res'.

Cordish, que ja ha adquirit els terrenys on es construirà aquest macro-complex d'oci que té la vocació d'adaptar-se a l'estil del que es pot veure en l'actualitat a Espanya, no ha sol·licitat canvis en matèria d'impostos i en la llei antitabac.

El recinte d'oci, que comptarà amb 2.700 habitacions d'hotels de quatre i cinc estrelles, es dirà 'Live Resort' i es preveu que l'impacte econòmic a la zona sigui d'uns 5.000 milions d'euros. A més, una vegada que el projecte estigui completat crearà més de 56.000 llocs de treball.

PÈRDUES EL 2016

L'actual situació econòmica per la qual travessa Codere resulta preocupant. La companyia, la supervivència de la qual es posava en dubte al començament d'any, ha registrat unes pèrdues d'1.133 milions d'euros entre gener i setembre, degut en gran part al registre comptable de la reestructuració financera conclosa a l'abril, enfront d'unes pèrdues de 73,37 milions d'euros del mateix període de 2015.

D'altra banda, Codere va tancar recentment una emissió de bons per valor de 767 milions amb l'objectiu de refinançar de forma completa la seva estructura de deute corporatiu.

Noticias relacionadas