• S'espera que el 'nou Eurovegas' tingui un impacte econòmic de fins a 5.000 milions d'euros a la zona
  • Codere ve de registrar unes pèrdues de 1.133 milions d'euros en els últims resultats
Codere

Codere torna a la càrrega. Les accions de l'empresa del mercat continu es disparen aquesta sessió un altre 7% per alçar-se fins als seus màxims anuals, situats per sobre dels 0,93 euros. Les accions de l'empresa a més aconsegueixen ja un volum de negociació de 2,2 milions de títols en el que portem de sessió.

  • 0,09€
  • 0,00%

L'empresa especialitzada en joc i apostes segueix a l'alça des que la passada setmana, la promotora nord-americana Cordish va anunciar que s'havia fet amb 134 hectàrees de terreny a Madrid per construir un macrocomplexe d'hotels, oci i casinos. Aquest dia, les accions de Codere es van disparar un 24%, que després de la corresponent correcció, tornen a pujar com un ressort aquest dilluns.

A més, l'empresa s'acaba de fer amb el 100% del capital de HRU (anteriorment, Hípica Rioplatense Uruguai) després d'autoritzar el seu consell d'administració la compra del 50% de la companyia uruguaiana dimarts passat. En concret, el consell d'administració de la companyia de joc va autoritzar el passat 29 de novembre la compra del 50% del capital de HRU a Verfin Overseas per 33 milions de dòlars (31 milions d'euros).

ACCIONS IMPULSADES PER L'EXPECTATIVA

Malgrat aquestes fortes pujades en la cotització de la companyia, des del punt de vista fonamental, els resultats de l'empresa segueixen mostrant feblesa. La companyia ve de registrar unes pèrdues de 1.133 milions d'euros durant els nou primers mesos d'aquest any, es troba davant un suculent projecte que podria contribuir considerablement als resultats futurs. Les grans pèrdues d'aquest any es deuen en gran part al registre comptable de la reestructuració financera conclosa a l'abril, encara que en el mateix període de 2015 ja va registrar unes pèrdues de 73,7 milions d'euros.

Si es compleixen les expectatives, Cordish construirà 2.700 habitacions d'hotels de 5 i 4 estels. Sobre la base de les condicions del mercat i als estudis d'avaluació realitzats, té un potència de fins a 4.000 habitacions de capacitat hotelera. El 'megacomplejo' es dirà Live Resort i està previst que tingui un impacte econòmic d'uns 5.000 milions d'euros a la zona.

El projecte completat crearà més de 56.000 ocupacions (entre directes, indirectes, construcció i operació del centre). Per a la selecció i formació del personal s'aplicarà la mateixa política que en els seus projectes dels Estats Units, on la gran majoria dels seus empleats són locals. El grup Cordish obrirà una escola de formació per preparar als residents de la zona per treballar en el districte d'oci, segons ha explicat la pròpia companyia.

Ara bé, els inversors ja estan descomptant que la concessionària de les màquines de joc i apostes vagi a ser Codere, alguna cosa que no està per veure, ja que Cordish encara no ha confirmat gens i encara no hi ha pronunciament per part de les autoritats quant als requeriments de la promotora.

contador