• L'acord garanteix el manteniment del mateix equip directiu
  • La compra es produeix enmig de les tensions per la licitació dels drets de la Lliga de Campions
camara futbol

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha autoritzat en primera fase l'operació per la qual el fons xinès Orient Hontai Capital compri Mediapro. L'empresa catalana va anunciar al febrer que Orient Hontai Capital (del grup Orient Securities) adquireix el 53,5% del capital d'Imagina, la productora audiovisual sorgida de la fusió de Mediapro i Globomedia, per 1.016 milions d'euros.

El primer grup xinès de capital privat compra les participacions de Torreal (22,5%), Televisa (19%) i Mediavideo (12%), sumant el 53,5%, i aquesta transacció situa el valor corporatiu d'Imagina en 1.900 milions. La resta d'accionistes -Grup WPP (22,5%) i dos dels socis fundadors, Tatxo Benet (12%) i Jaume Roures (12%)- mantenen la seva participació en la companyia, i l'acord garanteix que la direcció del grup no experimentarà cap canvi.

Els dos socis gestors del grup van destacar que l'operació suposa per a Imagina un augment significatiu de la seva capacitat competitiva als seus mercats tradicionals d'Espanya i Europa, i que confirma la confiança dels mercats en el seu model de negoci i la seva estratègia de creixement.

GRAN OPERACIÓ PER AL FONS

El conseller delegat d'Orient Hontai Capital, Tony Ma, va assegurar al febrer que aquesta decisió és un "pas crucial" en l'expansió internacional del fons xinès, i va confiar en el potencial i les perspectives d'Imagina i en el sector de la tecnologia de nous mitjans en el seu conjunt. Va afegir que l'adquisició de la companyia catalana no només els permetrà introduir tecnologia avançada de producció audiovisual a la Xina, sinó que també obre noves perspectives d'intercanvi i cooperació entre el gegant asiàtic, Espanya i Llatinoamèrica en camps com el de continguts, cultura i esports.

La compra es produeix enmig de la subhasta dels drets de la Lliga de Campions per l'any que ve contra la qual les operadores s'han plantat pel seu elevat preu. Vodafone s'ha retirat oficialment de la licitació, mentre que Movistar i Orange sí que han presentat les seves ofertes, tot i que encara es troben sota estudi per no complaure les demandes inicials de Roures.

Imagina compta amb 45 centres en 28 països i una plantilla de 6.500 persones, i és un dels líders del sector audiovisual europeu, amb un volum de negoci de 1.540 milions d'euros el 2016.

Noticias relacionadas

contador