ep archivo   sede de kutxabank en salburua vitoria
KUTXABANK - Archivo

Kutxabank, Bankinter i Santander són els bancs espanyols amb menys requisits de capital a l'anomenat Pilar 2 per al 2023 que elabora el Banc Central Europeu (BCE), i que també inclou CaixaBank i BBVA entre les 20 entitats europees amb menys exigències.

El Pilar 2 és un requisit de capital específic del banc que s'aplica, a més del requisit de capital mínim (anomenat Pilar 1), quan aquest subestima o no cobreix certs riscos, per la qual cosa un reduït nivell de capital exigit implica una baixa exposició al risc.

Kutxabank és el banc espanyol amb menys exigència de Pilar 2 per a aquest 2023, que el BCE va mantenir a l'1,20%, sense canvis respecte a l'any passat. A més, ocupa la tercera posició a la classificació general, només per darrere d'SFIL (0,75%) i Credito Emiliano Holding (1%).

L'entitat espanyola ha escalat una posició al rànquing europeu respecte a l'anàlisi del 2021 i es manté al capdavant del sistema financer espanyol, una notícia que la companyia ha celebrat recordant que "des que es va començar a realitzar aquesta anàlisi el 2016, Kutxabank ha estat l'única entitat espanyola que sempre ha mantingut o millorat el requeriment”.

"A més, Kutxabank haurà de mantenir una ràtio de solvència total per sobre de l'11,70% durant l'exercici 2023, i el llindar mínim requerit pel Banc Central Europeu quant a capital de màxima qualitat CET1 ha quedat establert al 7,675%", ha afegit l'entitat.

El segon banc espanyol més ben parat en aquesta classificació ha estat Bankinter, amb un capital de l'1,29%, que el col·loca a la cinquena posició a nivell europeu.

Entre els 20 millors s'han colat també Banc Santander (12a posició, 1,58%), CaixaBank, (14a posició, 1,65%) i BBVA, que amb un 1,71% ha ocupat la 16a posició.

Noticias relacionadas

contador