• Asseguren que ara com ara no hi ha impacte del Brexit i que és moment de ser més agressius
  • Recomanen Adidas, Ahold, BNP Paribas, AXA i Total
Inversores_Contentos

La situació als mercats, malgrat l'atonia recent dels grans índexs europeus, sembla més còmoda que fa tres mesos, després del referèndum sobre el Brexit. Aquesta és la premissa dels analistes de Bankinter, que recomanen cinc accions europees per tenir una cartera amb un perfil més agressiu.

  • 232,10€
  • 2,20%

AXA

  • 33,37€
  • -0,15%
  • 71,75€
  • 0,32%
  • 29,10€
  • -1,62%
  • 67,47€
  • -1,24%

“El cicle europeu ha millorat. Les economies alemanya i francesa evolucionen més còmodament, encara que per raons diferents. Alemanya aconsegueix superàvit fiscal (+1,2% sobre el PIB), mentre que França redueix la seva taxa d'atur per sota de la frontera psicològica del 10% per primera vegada des de 2012”, exposen aquests experts.

“El Brexit no ha tingut impacte, ara com ara. No sembla que Regne Unit tingui la més mínima intenció d'engegar el procés de sortida a curt termini. Per això reduïm a la meitat l'impacte negatiu derivat d'aquest esdeveniment. Això millora la perspectiva sobre el cicle econòmic europeu i fa més còmodes les valoracions de les borses”, agreguen.

Així, els analistes de Bankinter consideren en el seu informe trimestral d'estratègies que ja no és necessari centrar-se únicament en companyies de caràcter defensiu i amb dividends, com recomanaven anteriorment. Ara, opten per un perfil més agressiu, amb el qual recomanen cinc accions en l'Ibex 35 (Inditex, BBVA, Abertis, Enagás i Aena), i altres cinc en els parquets del Vell Continent: Adidas, Ahold, BNP Paribas, AXA i Total.

ADIDAS

"Segueix sent una de les nostres companyies europees favorites, present en les nostres carteres model al llarg de tot 2016", escriuen els analistes de Bankinter. El fabricant alemany de material esportiu ha obtingut "molt bons resultats, amb un increment de les vendes (agrupa les marques Adidas, Reebok, Taylor i CCM Hoquei) del 15%, un augment del 43% del Ebitda i un increment del 60% del benefici per acció".

AHOLD

L'empresa holandesa de distribució minorista es troba en la cartera per una aposta pel "consum no cíclic". "La recent adquisició de la belga Delhaize ha penalitzat la seva cotització, la qual cosa considerem una oportunitat per preu", arguyen aquests experts. El PER (nombre de vegades que el benefici està recollit en el preus) és de 15,8, sis desenes més que la mitjana del sector, "però ofereix una rendibilitat per dividend del 3% i el seu creixement esperat hauria de batre al sector".

BNP PARIBAS

El banc francès va mostrar "signes de millora" en el compte de resultats "gràcies al control de costos i al repunt d'ingressos en banca comercial". El ROE, mesura de rendibilitat dels bancs, es manté per sobre del 8%, enfront del 5% en mitjana del sector. "Els múltiples de valoració són atractius i la rendibilitat per dividend estimada s'aproxima al 5%", assenyalen en Bankinter.

AXA

El grup assegurador gal s'enfronta a "un entorn econòmic menys incert", la qual cosa "afavorirà les principals línies de negoci de la companyia", assenyalen en Bankinter. Aquests experts consideren que els ràtios de solvència són sòlids. Per la seva banda, la rendibilitat per dividend és d'al voltant del 5,5%.

TOTAL

La petroliera es guia per un pla estratègic que contempla increments de producció del 5%, assenyala l'informe trimestral de Bankinter. Això equival a una rendibilitat per dividend del 5,7%. Així mateix, la companyia hauria de beneficiar-se de l'acord de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) en provocar un repunt en els preus de la matèria primera.

contador