• L'operació està previst que es tanqui a finals d'aquest any
  • Cimic ha informat de que ha aconseguit extendre dos contractes de gestió de mines a l'Estat australià deQueensland
acs sede

Cimic (ACS) ha venut la participació del 29% que tenia a Nextgen Group, una signatura australiana d'infraestructures de telecomunicacions, al fons de pensions dels professors d'Ontario (Canadà), una operació amb la qual preveu ingressar fins a 210 milions de dòlars australians (uns 142 milions d'euros), segons ha informat Europa Press.

L'operació s'emmarca dins del procés de reestructuració que aborda la filial australiana d'ACS amb l'objectiu de centrar-se als seus negocis tradicionals, reduir deute i millorar la seva rendibilitat.

L'operació està previst que es tanqui a finals d'aquest any per un import de fins a 142 milions d'euros

Una vegada tancada l'operació, que està previst que sigui a finals d'aquest any, l'Ontario Teacher's Pension Pla passarà a controlar el 100% de Nextgen Group. En concret, Cimic calcula que obtindrà entre 190 i 210 milions de dòlars australians (entre 128 i 142 milions d'euros) amb aquesta desinversió. La xifra concreta dependrà de diferents aspectes com les condicions comercials i diferents ajustaments.

El president executiu de Cimic, Marcelino Fernández Verds, ha destacat que la venda permet materialitzar la generació de valor acumulada en la inversió en Nextgen i afegeix que "la companyia segueix centrada en el benefici per a l'accionista mitjançant la implementació de la seva estratègia de centrar-se en el seu 'core business', integrat pels negocis de construcció i concessions, i els serveis de mineria".

En aquest sentit, Cimic va informar així mateix que ha aconseguit estendre dos contractes de gestió de mines a l'Estat australià de Queensland per un import conjunt de 105 milions de dòlars australians (uns 71 milions d'euros).

contador