• La Comunitat de Madrid seguirà finançant mesures com l'Abonament Jove o la congelació de tarifes
ep relojla puertasolmadrid campanadas metrosol
EUROPA PRESS

Metro de Madrid seguirà volant... més enllà de les seves fronteres actuals. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha anunciat aquest dijous la construcció, durant els propers anys, de noves connexions i ampliacions de la xarxa del suburbà que, en conjunt, suposaran una inversió d'uns 303 milions d'euros.

La connexió del Rodalies de la Puerta del Sol i l'estació de metro de Gran Via podria estar acabada durant el primer semestre del 2019

En concret, l'estació de Rodalies de la Puerta del Sol connectarà amb l'estació de metro de Gran Via, un projecte que estarà a punt el primer semestre del 2019 i suposarà una inversió de 18 milions d'euros, segons ha explicat. D'altra banda, la Línia 11 del suburbà s'ampliarà entre les estacions de la Plaça El·líptica i Comte de Casal, cosa que suposarà construir 6,5 nous quilòmetres de xarxa i una inversió de 285 milions d'euros, aportats íntegrament per la Comunitat de Madrid. En aquest cas, s'estima que podrà entrar en servei el 2023.

Cifuentes ha avançat aquests projectes durant la seva intervenció en el debat de l'estat de la Regió, durant la qual ha defensat que, si bé la Comunitat compta amb "una de les millors xarxes de transport públic de tot Europa, Madrid creix i evoluciona, igual que l'entorn internacional en què competim, i per tant cal seguir progressant" en aquest sentit, recull Europa Press. "Per això, anem a estendre també la nostra xarxa de transport perquè arribi encara a més madrilenys", ha assegurat Cifuentes, per anunciar les noves infraestructures que seran "una de les obres més importants dels propers anys".

INTERMODALITAT

La presidenta regional ha subratllat així mateix que les noves obres generaran "un nou punt d'intermodalitat entre la xarxa de Metro i la de Rodalies fins ara inexistent". "Així, d'una banda, donem resposta a la possible peatonalització de Gran Via i, de l'altra, descongestionem l'estació de Sol", ha explicat.

Pel que fa a la línia 11 de metro entre Plaça El·líptica i Comte de Casal, ha dit que es donarà així "resposta a una demanda històrica dels veïns, sobretot els de Carabanchel". Tal com ha assenyalat la presidenta de la Comunitat de Madrid, "amb això s'aconseguirà que la línia 6 tingui una alternativa a l'arc sud i es crearà un altre nou punt d'intermodalitat amb Rodalies i amb les línies d'alta velocitat a Atocha".

A més, el Govern regional seguirà finançant mesures com l'Abonament Jove o la congelació de tarifes i n’adoptarà "altres de noves que fomentin l'ús del transport públic i que ho facin molt més accessible, segur i sostenible", ha conclòs Cifuentes.

contador