• L'import de la compra es reparteix entre el preu de l'operació (112 milions) i l'assumpció del deute
  • El Grupo Amaya Telleria fabrica componentes y subconjuntos para el sector de automoción
producción-industrial

CIE Automotive ha tancat l'adquisició de la totalitat del capital social de Grupo Amaya Tellería per un import d'aproximadament 186 milions d'euros. Així ho ha comunicat aquest dimarts la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en un fet rellevant on explica els detalls de l'operació.

  • 25,45€
  • 0,00%
L'operació s'ha completat una vegada s'han rebut les autoritzacions pertinents de les diferents autoritats de defensa de la competència

Segons explica CIE Automotive, la inversió inclou tant el pagament del preu de l'operació (112 milions d'euros abonats en la data de tancament, i deixant la resta de l'import per ser pagat durant el primer trimestre de 2017) com l'assumpció del deute financer net de Grupo Amaya Telleria. "Aquest import suposa un valor equivalent a sis vegades el resultat brut d'explotació (Ebitda) consolidat de Grupo Amaya Telleria esperat per a l'exercici 2016", explica a la nota.

A més, assegura que l'operació s'ha completat una vegada rebudes les autoritzacions pertinents de les diferents autoritats de defensa de la competència i altres accions prèvies. El passat mes de maig CIE Automotive va comunicar la seva intenció de realitzar aquesta adquisició assegurant que el tancament de l'operació quedava condicionat "a l'obtenció de les autoritzacions habituals en aquest tipus d'operacions, i assenyalava que esperava que pogués tancar-se "durant el tercer trimestre del present exercici 2016".

Fundat el 1958, Grupo Amaya Telleria, és un grup familiar amb vocació industrial amb seu a Ermua (Biscaia) i amb activitats productives a través de diferents societats filials a Espanya (País Basc i Galícia), Eslovàquia, Mèxic i Brasil. Se centra en la fabricació de components i subconjunts per al sector d'automoció a les tecnologies de mecanitzat i injecció d'alumini d'alta pressió, i la seva facturació en l'exercici 2015 va ascendir al voltant de 134 milions d'euros. El grup que acaba de comprar CIE Automotive empra al voltant de 800 treballadors en les seves diferents plantes al voltant del món.

Llegiu més:

Siga aquí minuto a minuto la cotización de CIE Automotive

Global Dominion Access, filial de CIE Automotive, saldrá a bolsa en España a finales de abril

Insiders: movimientos en Applus, CIE Automotive y Liberbank

contador