ep cellnexswiss fibre net desplegaran redes e infraestructuras 5g
EUROPA PRESS - Archivo
32,82€
  • 0,92€
  • 2,88%

Cellnex Telecom i Iliad han donat a conèixer aquest dimarts la signatura de sengles acords estratègics de col·laboració a llarg termini a França i Itàlia. En el cas de França, l'acord es concreta en la participació conjunta -70% Cellnex/30% Iliad-, en una nova companyia que gestionarà els 5.700 emplaçaments que actualment estan integrats en Free, l'operador francès de veu i dades. A Itàlia Cellnex adquirirà Iliad Itàlia els 2.200 emplaçaments amb què compta aquest operador al país transalpí.

Paral·lelament, Cellnex ha tancat un acord amb Salt, el tercer operador mòbil suís, per controlar el 90% d'una nova companyia que gestionarà els 2.800 emplaçaments de telecomunicacions actualment integrats en Salt.

Tobias Martinez, conseller delegat de Cellnex, ha subratllat que l'abast europeu i l'encaix industrial i estratègic de l'acord assolit amb Iliad i amb Salt, "no tan sols ens permetrà consolidar i consolidar la nostra posició com a principal operador independent d'infraestructures a França, sinó que ens reforcem decisivament en un mercat estratègic com Itàlia i ens consolidem definitivament a Suïssa".

Els acords amb els tres operadors també preveuen el desplegament de nous emplaçaments als 3 països entre 2020 i 2027: fins a 2.500 nous emplaçaments a França, fins a 1.000 nous emplaçaments a Itàlia, i fins a 500, a Suïssa.

La inversió per a la compra dels 10.700 emplaçaments arriba als 2.700 milions. Pel que fa al total de 4.000 nous emplaçaments a desplegar fins al 2027, la inversió estimada és de 1.350 milions.

L'EBITDA addicional estimat (sota IFRS16 i un cop tancades les adquisicions i executats els nous desplegaments) arribarà als 510 milions d'euros.

Cellnex i Iliad (a França i a Itàlia) signaran dos contractes marc als dos països per un període inicial de 20 anys amb renovacions automàtiques per 10 anys. En el cas de Suïssa, Cellnex i Salt tancaran un contracte en termes similars.

Després d'aquests acords el 'backlog' -vendes futures contractades- de Cellnex creix en 18.000 milions d'euros, fins a un total de 36.000 milions.

Els acords estan subjectes als tràmits administratius habituals en aquests casos, entre ells i quan sigui aplicable, la llum verda per part de les autoritats de competència. El tancament s'estima per al segon semestre de 2019.

Noticias relacionadas

contador