• L'atur serà de 23 hores de durada
Alvia

El sindicat ha anunciat que els treballadors de les dues empreses aniran a la vaga el pròxim 29 de setembre a causa de la falta de personal i l'edat avançada de les plantilles.

La vaga es produirà des de les 00 fins a les 23:00 del proper divendres 29 ja que des del sindicat s'entén que les dues empreses tenen plantilles envellides i tan reduïdes que "freguen nivells insostenibles, per la qual cosa es ressent el servei i la pròpia seguretat dels trens".

Segons les seves dades, les dues empreses públiques sumen un total de 26.000 treballadors, enfront dels 32.000 dels quals disposaven el 2005

El secretari general del sector de Comissions Obreres, Manuel Nicolau Taguas, ha assegurat que "al sindicat no li ha quedat cap altra sortida davant l'obscurantisme del ministeri i les empreses ferroviàries, Renfe i Adif, en assumptes tan importants com la definició de les obligacions de servei públic (finançament públic de serveis de Rodalies i Mitja Distància) per 2018, el deteriorament de les infraestructures i el material rodant per falta de manteniment, la liberalització en potència del transport de viatgers, així com una falta de previsió davant l'escenari de competència que s'acosta".

Segons les seves dades, les dues empreses públiques sumen un total de 26.000 treballadors, enfront dels 32.000 dels quals disposaven el 2005, abans de l'inici de la liberalització del transport en tren, que va arrencar llavors pel negoci de mercaderies. "S'han perdut gairebé 6.000 llocs de treball que caldrà recuperar si es volen mantenir els estàndards de qualitat del ferrocarril a Espanya", considera el sindicat.

Amb la seva convocatòria, CCOO també denuncia la manca d'informació de les empreses i el Ministeri de Foment sobre la revisió de les connexions de tren regional i rodalies considerades de servei públic que actualment s'aborda, el "deteriorament de les infraestructures per falta de manteniment" i la propera liberalització del transport de viatgers en tren, recull Europa Press.

Noticias relacionadas

contador