cbinypsacarbures1 short1

Els consells d'administració d’Inypsa i Carbures han aprovat convocar les seves respectives juntes d'accionistes el proper mes d'octubre per a l'aprovació definitiva del procés de fusió i llançament d'una nova companyia, segons han informat les dues en un comunicat conjunt.

  • 0,13€
  • -0,46%
  • 0,29€
  • -0,68%

El passat mes d'abril les dues companyies van anunciar la seva intenció de fusionar-se després de l'acord al qual van arribar els accionistes de control de les dues societats per crear un grup tecnològic industrial amb una valoració borsària d'uns 200 milions d'euros i una cartera de projectes en preparació de més de 400 milions d'euros.

El procés de fusió es troba en la seva última fase i ja compta amb el vistiplau de l'expert independent designat pel registre mercantil, Binder Dijker Otte (BDO), i amb sengles informes favorables d’opinió d’equitat: Ernst Young ha realitzat la d’Inypsa i Solventis, la de Carbures. El banc agent designat per realitzar el canvi de les accions és Sabadell.

Crearan un grup tecnològic industrial amb una valoració borsària d'uns 200 milions i una cartera de projectes de més de 400 milions

En concret, Inypsa absorbeix Carbures lliurant als accionistes d'aquesta última, accions noves que s'emetran a l'efecte. Com a conseqüència d'això, els accionistes de Carbures rebran en conjunt el 50% del capital social d'Inypsa després de la fusió.

Amb anterioritat a la consumació de la fusió, Inypsa realitzarà un augment de capital amb aportacions dineràries per 15,2 milions d'euros, amb respecte als drets de subscripció preferent dels accionistes.

Per la seva banda, Carbures durà a terme un augment de capital per compensació de crèdits per un valor nominal d'aproximadament 1,8 milions d'euros. Aquesta ampliació de capital quedarà realitzada durant la junta general de Carbures que se celebrarà previsiblement el proper 16 d'octubre.

EL TIPUS DE CANVI ESTÀ "JUSTIFICAT"

Per la seva banda, el consell d'administració d’Inypsa ha pres nota de l'esborrany definitiu de l'informe de l'expert independent, concloent que el tipus de canvi proposat per a l'operació està "justificat", que el mètode de valoració utilitzat és "adequat" i que el valor real del patrimoni aportat per Carbures a la fusió projectada és igual, almenys, a l'import màxim de l'augment de capital que té previst realitzar Inypsa, com a societat absorbent, per 65.940.000 d'euros.

El consell ha aprovat, a més, l'informe dels administradors sobre el projecte de fusió després de considerar que l'operació resulta beneficiosa per a les dues entitats i, per tant, per als seus respectius accionistes i que la relació de bescanvi proposta "està justificada i resulta raonable per als accionistes d’Inypsa", segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Noticias relacionadas

contador