• El consens atorga una valoració de 10,4 euros, amb un potencial alcista del 14%
  • L'operadora ha reprès els plans per treure a borsa la seva filial O2 al Regne Unit
cbtelefonica

Els analistes de Carax AlphaValue han inclòs a Telefònica en la seva cartera LONG. Aquests experts recomanen Comprar els títols de l'operadora i valoren les seves accions en 11,9 euros, amb un potencial alcista del 30% a sis mesos sobre els preus actuals. "Creiem que a aquests nivells la companyia ofereix un punt atractiu de compra", afirmen.

  • 4,21€
  • -0,99%

La valoració de Carax se situa bastant per sobre del consens de mercat, que atorga a Telefónica una valoració de 10,4 euros per acció, amb un potencial alcista proper al 14% sobre els preus actuals de mercat.

Telefónica és notícia aquest dimarts perquè ha reprès els plans per vendre part de la seva filial britànica, O2, en una operació que s'assembla a la de Telefónica Deutschland el 2012

Els experts de Carax destaquen "la millora progressiva del sentiment". A més, comenten que l'operadora "ofereix un dels millors mix d'actius en el sector". Per exemple, a Espanya ha desplegat ràpidament la xarxa de fibra òptica "més extensa d'Europa". Això li permetrà, en la seva opinió, convertir-se en el líder en "serveis de banda ampla".

Carax també recomana comprar les accions de Telefónica Brasil, amb una valoració de 18,6 dòlars. En aquest mercat, preveu que "la millora de tendència, tant en la divisió mòbil com en la divisió fixa i Pay TV, hauria de portar-li a aconseguir creixements de el +5% anual durant els propers anys, especialment si millora el context econòmic del país".

Aquesta firma també aconsella comprar les accions de Telefónica Deutschland, amb una valoració de 5,06 euros. En aquest país, és el major operador mòbil i la companyia podrà mantenir la seva quota de mercat entre el 35% i el 40%.

A més, Telefónica és notícia aquest dimarts perquè ha reprès els plans per vendre part de la seva filial britànica, O2, en una operació que s'assembla a la de Telefónica Deutschland en 2012. L'objectiu és ingressar fins a 6.300 milions d'euros per reduir almenys un 10% el deute de la multinacional espanyola.

Tècnicament, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, comenta que les principals resistències a superar en el curt termini apareixen en 9,40 i 9,65 euros per acció. Aquests preus coincideixen amb els màxims de setembre de 2015 i amb la mitjana mòbil setmanal de 200 sessions, respectivament.

Noticias relacionadas

contador