• Estos créditos estaban ya provisionado como piden las autoridades
  • La entidad ha recibido esta semana otra buena noticia con el dictamen sobre las cláusulas suelo
caixabank

CaixaBank ha col·locat una cartera important de crèdits fallits, amb la qual cosa segueix donant passos per netejar el seu balanç d'actius improductius, com està fent els darrers anys. Goldman Sachs i D.E. Shaw s'han quedat amb préstecs del grup amb un import de 900 milions d'euros. Les accions de CaixaBank pugen avui dijous una mica menys d'un 1%, en línia amb l'IBEX-35. En l'acumulat de l'any, es deixen un 32%, correcció similar a la del conjunt del sector financer.

  • 4,95€
  • -3,24%

En concret, les dues firmes d'inversió s'han apropiat d’una cartera de crèdits fallits de CaixaBank concedits per valor de 900 milions d'euros, de manera que no només disminueix el seu volum de crèdits improductius sinó que a més redueix la seva exposició al sector immobiliari, ja que es tracta de deute de promotors immobiliaris que havien lliurat els sòls o els habitatges a CaixaBank en no poder fer front al pagament del deute.

Fonts del sector han confirmat a Bolsamanía l'operació, en la qual ha estat intermediària la consultora Pricewatherhouse (PWC). En el paquet, batejat com Carit, també hi ha préstecs morosos vinculats a centres comercials i al sector industrial, informa El Confidencial, que apunta que l'ingrés per aquesta venda seria d'entre 300 i 340 milions d'euros.

Cal tenir en compte que la quantitat a ingressar serà íntegra per als comptes de CaixaBank, perquè ja s’havia fet provisió per a aquests crèdits fallits seguint les directrius de les autoritats, és a dir, del Banc d'Espanya i del Banc Central Europeu (BCE). Segons els resultats publicats a l'abril del primer trimestre, el volum de crèdits dubtosos de l’entitat era de 16.425 milions d'euros, un 4% menys que al desembre.

contador