ep el presidente de caixabank jose ignacio goirigolzarri interviene durante una rueda de prensa en
Rober Solsona - Europa Press

CaixaBank ha rebaixat el seu macro ERO a 500 treballadors, fins als 7.791 treballadors; i ha ofert recol·locar externament tots els treballadors afectats. El banc intenta així mitigar les reticències dels sindicats a les condicions inicials plantejades, i que els treballadors consideren molt allunyades de les seves expectatives.

  • 4,76€
  • -3,65%

No és una tàctica nova, ja que recol·locar els treballadors sortints és una pràctica habitual en altres processos d'ERO bancaris. La novetat és que no tindrà data de venciment i serà proposat al 100% dels treballadors implicats.

Durant la reunió, que s'està celebrant aquest dimarts a Barcelona, ​​la direcció del banc també ha proposat reubicar 500 dels afectats en empreses filials, un important percentatge d'ells a CaixaBank Tech, la filial tecnològica que gestiona la infraestructura d'IT de l'entitat i desenvolupa projectes relacionats amb la transformació digital.

Els sindicats s'han oposat frontalment a les condicions ofertes. UGT ha assenyalat que es pretén "pagar la factura de la fusió i de la pandèmia a costa de la plantilla, aprofitant un ERO per causes organitzatives per retallar les nostres condicions laborals i amb unes condicions de sortida indignes i miserables".

Per la seva banda, des de Comissions Obreres afirmen que "reclamem reduir el nombre d'afectats, millorar les condicions de sortida, garantir la voluntarietat i un acord d'homologació de condicions". L'ERO afecta sobretot a Madrid, Barcelona i València.

Segons ha declarat a Cinco Días el seu secretari general de Serveis, José María Martínez, "acabem de començar a negociar, però estem disposats a fer mobilitzacions, aturades, i fins i tot portar els ERO als tribunals, a veure com els justifiquen".

L'entitat justifica l'Expedient de Regulació d'Ocupació per "motius productius i organitzatius, a causa de les duplicitats i sinergies derivades de la fusió i les circumstàncies actuals de mercat". El banc té l'objectiu que la voluntarietat sigui el criteri preferent d'adscripció al procés, que afecta totes les unitats.

Noticias relacionadas

contador