• Tot i que el canvi de seu fiscal no té efectes immediats
  • Els dos bancs van justificar aquesta decisió en defensa dels interessos dels seus clients
caixabank sabadell portada

Els dos bancs catalans també traslladaran les seves seus fiscals fora de Catalunya, a València (CaixaBank) i a Alacant (Banc Sabadell), segons han informat fonts dels dos bancs a aquest mitjà.

Les dues entitats bancàries van acordar la setmana passada un trasllat de la seva seu social i durant la tarda d'aquest dimarts, prèvia a la possibilitat que es declari la independència unilateral per part del Govern, han confirmat que les seus fiscals seran traslladades a les mateixes ciutats on van decidir desembarcar fa una setmana.

Les dues empreses van decidir canviar la seva seu social la setmana passada per salvaguardar els interessos dels accionistes i clients

Tant CaixaBank com Banc Sabadell van decidir canviar la seva seu social per la situació política d'incertesa que s'està vivint a Catalunya per preservar els interessos dels seus clients i els seus accionistes en cas que Carles Puigdemont declari la independència.

Fonts de les dues entitats han confirmat a 'Bolsamanía' que aquesta decisió ja es va tractar durant les juntes extraordinàries de la setmana passada. CaixaBank, de fet, el va aprovar el mateix dia que el canvi de la seu social. Per la seva banda, Banc Sabadell ho ha confirmat aquest dimarts, hores abans que es pugui produir la DUI.

SENSE CONSEQÜÈNCIES PRÀCTIQUES

Però aquesta mesura canvia poc en la pràctica. Amb el marc legal que hi ha a Espanya, el canvi fiscal no tindrà conseqüències pel fet que aquests bancs ja pagaven l'impost de societats a Espanya.

Tanmateix, aquest canvi sí que tindria conseqüències en el cas que Catalunya declarés la declaració unilateral d'independència, ja que la seu fiscal ja seria a Espanya (València i Alacant) i no haurien de pagar impostos a Catalunya.

Noticias relacionadas

contador