ep caixabank 20180823112201
CAIXABANK
5,11€
  • 0,10€
  • 1,95%

Unes 2.700 persones a tot Espanya s'han presentat voluntàries a l'ERO de CaixaBank, que la direcció del banc i la majoria dels sindicats de l'entitat van pactar el maig, i que ha de servir per reduir la plantilla en banc en 2.023 persones.

Aquesta és l'última xifra de voluntaris, segons han explicat fonts sindicals consultades per Efe, que han advertit, però, que el termini d'adhesió es tanca el dimarts 11 de juny.

Aquestes fonts veuen positiu que la xifra de voluntaris sigui superior a la de baixes previstes, però adverteixen que ara cal comprovar quants d'aquests voluntaris s'ajusten a les condicions i al mapa territorial pactat amb el banc.

I és que la direcció va definir una sèrie d'excedents de plantilla per província i en la de Cadis, per posar un exemple, s'han rebut moltes més sol·licituds de la quota de baixes previstes, asseguren aquestes fonts.

L'acord de l'ERO, signat el passat 8 de maig, preveia 2.023 sortides i creava tres col·lectius per adherir l'ERO.

A les persones nascudes abans del 1961 i fins al 1965 que acceptessin apuntar-se al ERO -el denominat col·lectiu A-, és a dir, als que tenen 54 anys o més, se'ls ha d'abonar el 57% del seu salari regulador -el fix amb alguns complements, sense incloure-hi variables- fins als 63 anys, així com el corresponent conveni de la Seguretat Social fins a aquesta edat, i una prima d'entre 18.000 euros i 28.000 euros.

Als nascuts entre el 1966 i 1967, que tenen 52 o 53 anys -el col·lectiu B-, se'ls ha d'abonar aquest mateix percentatge del salari durant vuit anualitats i se'ls pagarà el conveni especial de la Seguretat Social fins als 63 anys, alhora que rebran una prima de 38.000 euros.

Els voluntaris inclosos al col·lectiu C, és a dir, els menors de 52 anys que acceptin rescindir la seva relació laboral amb CaixaBank, rebran una indemnització de 45 dies per any treballat amb un mínim de 36 mesos i un màxim de 42, així com un prima d'entre 13.000 i 23.000 euros.

L'ERO contemplava que les sortides del banc siguin voluntàries, si bé l'acord incloïa la possibilitat de moure un empleat fins a un màxim de 75 quilòmetres per necessitats de la xarxa d'oficines.

Les fonts consultades per Efe han precisat que el banc es va marcar un màxim de 100 voluntaris per al col·lectiu B, -"el que li resulta més car", diuen aquestes fonts-, i per això esperen que la direcció del banc sigui flexible, tant en la indemnització final com en la xifra última d'afectats, perquè es pugui cobrir l'ERO íntegrament amb voluntaris.

L'ERO no afecta les províncies de Barcelona i Terol, i tampoc els serveis centrals del banc, perquè CaixaBank considera que en aquests territoris no sobra personal.

Quan va pactar l'ERO amb la majoria de sindicats -només CCOO es va desmarcar de l'acord-, el banc va comunicar a la CNMV, el supervisor borsari espanyol, que l'ajust de plantilla tindria un cost màxim per al banc de 890 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador