ep sedeaenala calle peoniasmadrid
Europa Press - Archivo

Aena (-2%) és dels pitjors valors de l'Ibex 35. La gestora aeroportuària és castigada en el parquet per unes previsions que els analistes semblen titllar d'ingènues. I és que l'entitat ha elevat les seves expectatives de trànsit aeri, ignorant l'impacte del coronavirus sobre els seus comptes. Cal destacar que la reculada de l'empresa se suma al de la resta del sector, que també descompta amb força (i pel seu compte) la petjada del virus de Wuhan.

  • 173,20€
  • -0,69%

La companyia ha presentat els seus resultats aquest dimarts després del tancament del mercat. El més rellevant és la millora del seu benefici al 2019, un 8,6% més, una xifra "per sobre de les nostres expectatives", reconeixen des de Bankinter.

L'entitat bancària prossegueix assenyalant que aquest número es deu a "una menor taxa fiscal aquest trimestre que no considerem extrapolable als pròxims".

Al seu torn, assenyalen que "la sorpresa positiva ha estat la revisió a l'alça de les previsions de creixement del trànsit aeri, que té un impacte positiu del +1,3% sobre la nostra valoració". Amb tot, li reiteren el seu consell de 'neutral'.

Aena anticipa ara un 1,9% més de trànsit aeri en 2020 respecte al +1,1% que preveia en un primer moment. Els seus comptes tampoc no han convençut a Banc Sabadell, que reitera la seva recomanació de 'vendre' les seves accions després d'uns resultats "sense grans sorpreses, que tornen a posar de manifest l'elevada visibilitat del negoci de la companyia, on l'únic dubte es trobarà als comentaris que puguin aportar quant a l'impacte al qual podrien haver de fer front pel coronavirus (alguna cosa que no estaria recollit actualment als seus números)".

Els experts de Renda 4 tampoc no es refien d'Aena i reiteren el seu consell d''infraponderar' a l'espera que la gestora ofereixi explicacions per aquestes previsions que, a priori, semblen passar-se d'optimistes. Finalment, els de JP Morgan també mantenen el seu pessimisme respecte al valor i demanen explicacions a la gestora.

Noticias relacionadas

contador