• Les obres s'engloben dins del projecte de renovació d'unitats i infraestructura que s'està portant a terme al Metro
  • CAF porta desenvolupant projectes a Mèxic des de l'any 1992
caf tren via

El Sistema de Transport Col·lectiu, organisme dependent del Govern del Districte Federal, ha adjudicat a CAF Mèxic el contracte per al subministrament de 10 trens de rodatge neumàtic per la Línia 1 del Metro de la Ciutat de Mèxic. El contracte corresponent té un valor aproximat de 164 milions d'euros, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Després que s'hagi conegut la notícia, CAF cau al Mercat Continu gairebé un 2%.

CAF

  • 32,60€
  • -0,46%
CAF ha subministrat un gran número d'unitats per diverses línies del Metro de Mèxic, i també porta a terme les tasques de manteniment

Aquest contracte s'engloba dins del projecte de renovació d'unitats i infraestructura que està portant a terme el Metro, estant planificada l'entrega de les primeres unitats en el primer semestre de l'any 2018. S'ha de recordar que CAF porta desenvolupant projectes a Mèxic des de l'any 1992, i des de llavors ha subministrat un gran número d'unitats per diverses línies de Metro a la ciutat de Mèxic, portant a terme, també, tasques de manteniment.

I recorda la companyia que com a resultat d'aquesta intensa col·laboració amb el Metro de la capital mexicana, cal destacar que a finals del 2009 CAF va resultar adjudicatària d'un contracte amb una durada de 15 anys en la modalitat de PPS (Contracte de prestació per serveis) i que incloïa, a més de l'arrendament de 30 unitats per al Metro, el manteniment integral de trens durant aquest període.

TREN INTERURBÀ

A això cal afegir el subministrament i explotació des de l'any 2008, en règim de concessió per un període de 50 anys, del transport ferroviari de passatgers en la línia del suburbà, ruta Buenavista-Cuautitlán, a la Ciutat de Mèxic D.F., així com el projecte de tren interurbà que actualment està duent a terme i que unirà la ciutat de Mèxic amb Toluca. Aquest projecte abasta el subministrament de 30 unitats elèctriques, així com parteix els sistemes de senyalització, participació també en l'enginyeria d'integració i de la coordinació del mateix.

Amb aquest nou contracte CAF es consolida encara més al mercat mexicà, sent el "principal proveïdor de trens del Metro de la Ciutat de Mèxic", de la mateixa forma que es confirma com un dels proveïdors més importants de material ferroviari en el Continent Americà, on ha desenvolupat importants projectes en països com EUA, Brasil, Veneçuela, Colòmbia, Equador i Xile.