• ... que l'hauria situat "en una causa tècnica de dissolució"

Dogi i Businessgate, accionista majoritari de la companyia, han arribat a un acord per a la conversió de la línia de crèdit per gairebé 6,5 milions euros en un préstec participatiu després de detectar una pèrdua no recurrent en el compte de resultats de la tèxtil per valor de gairebé 5,5 milions d'euros que l'hagués situat "en una causa tècnica de dissolució".

  • 0,34€
  • -1,75%

Segons ha explicat la companyia, la conversió de la línia de crèdit de 6,5 milions d'euros en un préstec participatiu permet restituir el patrimoni net a efectes mercantils i reafirma el compromís de l'accionista majoritari amb el grup en efectuar-la per import superior a la xifra necessària per a l'adequada capitalització de la societat.

La companyia tèxtil ha explicat que l'auditoria sobre el grup consolidat i la societat va determinar la necessitat d'una avaluació del valor de les participacions de la societat individual en les seves participades Dogi Spain i Elastic Fabrics of America per una companyia independent.

L'avaluació realitzada per un expert extern va reflectir una deterioració en la participació de Dogi en ambdues societats amb un efecte negatiu en el valor d'ambdues participacions i una pèrdua no recurrent en el compte de resultats de la societat per valor de 5,47 milions d'euros respecte a la participació en ambdues societats.

El grup ha explicat que aquestes xifres l'haurien situat "en una causa tècnica de dissolució", en presentar un valor de fons propis inferior al 50% de la seva capital social. El consell d'administració del grup tèxtil celebrat els dies 23 i 28 de març va acordar la conversió de la línia de crèdit en un préstec participatiu per reestablir "immediatament" l'equilibri patrimonial.

Dogi va tornar als 'nombres vermells' en l'exercici 2017, any que va tancar amb unes pèrdues de 7,08 milions d'euros enfront dels guanys de 119.000 euros del 2016. Actualment, el grup està implementant un pla de reorganització i integració que s'espera suposi un impacte de 5,7 milions d'euros per aquest 2018.

Noticias relacionadas

contador