reflejo-trader-pantalla-ven-caidas-bolsa
REUTERS/Viktor Korotayev
12,43£
  • 1,59£
  • -0,72%

La companyia de litigis i gestió de riscos Burford Capital retrocedeix aquest dimecres al voltant d'un 60% a la Borsa de Londres després que es publiqués un informe de Muddy Waters Research en el qual acusa la companyia de frau comptable en tergiversar els seus resultats.

En concret, qüestiona la comptabilitat de l'empresa en dir que ha manipulat "notòriament el seu rendiment del capital invertit i la taxa interna de rendiment, així com l'estat del seu negoci en general". "És una tempesta perfecta per a un fiasco comptable", ha declarat.

La companyia nord-americana ha qualificat el negoci de Burford de "pobre disfressat de gran". "Corteja als inversors" amb mètriques que "no tenen sentit". "Estan molt manipulats i enganyen molt els inversors sobre els seus rendiments reals. Hem identificat diverses tècniques a través de les quals manipula les seves mètriques per crear el que creiem que és una imatge atroçment enganyosa dels seus retorns d'inversió".

Explica que entre les "tècniques de manipulació" es troben el categoritzar una pèrdua com un guany o retardar el reconeixement d'una pèrdua de prova per dos anys. Al qual afegeix que Burford és "possiblement insolvent" i es troba "en alt risc de patir una crisi de liquiditat".

Per la seva banda, Burford considera l'informe de Muddy Waters un "atac" i ha defensat la integritat dels seus resultats financers, auditats per EY des de 2010, assegurant que la seva "posició d'efectiu i accés a liquiditat son forts". "Muddy Waters no va contactar Burford i no va tenir l'oportunitat de veure els documents. Estudiarem el seu informe en detall i respondrem al més ràpid possible", afirma l'empresa.

A més, acusa l'autora de l'informe de ser la causant de la seva caiguda borsària. "Hi ha una línia clara entre els comentaris apropiats i la manipulació del mercat i Burford està investigant, amb l'ajuda d'experts del mercat i un advocat amb experiència en litigis externs, les activitats del mercat i prendrem les mesures legals apropiades si descobrim una mala conducta processable". Dimarts, els seus títols es van deixar un 20%.

El fons de cobertura dels EUA, que està encapçalat pel venedor Carson Block, va admetre que Muddy Waters té noves posicions curtes. "Burford, com les accions més especulatives, atrau els jugadors amb poca fe en les perspectives a llarg termini de les companyies".

Invesco segueix sent el major accionista de Burford amb prop del 14% de les seves accions.

contador