• "Les seves vendes en línia han avançat i representen el 60% del total comparat amb el 40% de 2012", destaquen des de Bryan Garnier
ep presidentemelia gabriel escarrer
El president de Meliá, Gabriel EscarrerEUROPA PRESS

El banc d'inversió francès Bryan Garnier manté la seva visió positiva sobre la cadena hotelera Meliá Hotels. Aquests analistes recomanen comprar aquest valor i li atorguen un preu objectiu de 15 euros com a acció. Aquesta valoració suposa un potencial del 9% de la seva cotització respecte als 13,5 euros als quals cotitza a la jornada d'aquest dimarts i està caient un 1,5%.

  • 2,28€
  • -1,94%

L'entitat ha realitzat l'informe després de la jornada amb analistes celebrada per la companyia. Una trobada que, segons apunten des de Bryan Garnier, es va centrar en cinc aspectes: la marca, la transformació digital, l'estratègia immobiliària, la selecció de projectes d'expansió. A més es va presentar Circle, una nova marca que s'està provant per tal de reemplaçar el Club Meliá. Una oferta que els analistes consideren que "té l'objectiu de posar en marxa una nova proposta de vacances que ofereixi un accés flexible a les millors experiències disponibles a tota la cartera d'una companyia hotelera".

Pel que fa a números, Meliá Hotels va avançar que el creixement del RevPar (ingrés per habitació disponible) de 2017 augmentarà en un dígit o fins i tot de doble dígit baix, millorant la guia anterior de creixement d'un dígit mitjà/alt i que compliran les previsions de consens d'EBITDA el 2017 (313 milions d'euros, un 12% més que el 2016). Una estimació que des de Bryan Garnier consideren que "podria ser conservadora".

Un altre punt que destaquen aquests analistes és la transformació digital de la companyia. "Les vendes en línia han avançat i representen el 60% del total comparat amb el 40% de 2012", indiquen des de la firma francesa. Un avanç que s'ha aconseguit, segons apunten al seu informe, gràcies a l'acord de Meliá amb Google per optimitzar la seva pàgina web, sobretot, oferint la possibilitat de tenir contacte directe amb el centre de reserves de la companyia.

Per la seva banda, els canals directes de reserva van registrar el major creixement amb un augment del 28% de les vendes totals, registrant 428 milions d'euros en 2016. Bryan Garnier assegura que "l'objectiu per 2017 serà 540 milions d'euros i 725 milions el 2018", un augment que suposaria un 26% i 35%, respectivament.

Pel que fa a la cartera immobiliària de Meliá Hotels, els analistes consideren que "la millora de la seva qualitat segueix sent una prioritat i el pla de rotació d'actius no estratègics seguirà representant al voltant del 10% de la valoració actual realitzada el 2015 de 3.100 milions d'euros", encara que des de Bryan Garnier esperen que la valoració d'aquesta cartera s'actualitzi aviat.

Noticias relacionadas

contador