une impression 3d du nouveau logo de facebook meta et le logo de facebook sont places sur le clavier d un ordinateur portable dans cette illustration

Europa segueix apretant la rosca a Mark Zuckerberg i a Meta. El Comitè Europeu de Protecció de Dades (EDPB, per les sigles en anglès) ha prohibit a la companyia que utilitzi les dades dels usuaris de Facebook i Instagram per mostrar publicitat personalitzada d'acord amb els seus gustos, interessos i hàbits de navegació. El regulador ha donat dues setmanes a Meta perquè aturi de manera indefinida aquesta pràctica.

  • 465,83$
  • -0,40%

"Ja el desembre del 2022, les decisions vinculants de l'EDPB van aclarir que el contracte no és una base jurídica adequada per al tractament de dades personals realitzat per Meta per a la publicitat basada en el comportament. A més, la Comissió de Protecció de Dades d'Irlanda ha constatat que Meta no ha demostrat el compliment de les ordres imposades a finals de l'any passat. Ja és hora que Meta posi en conformitat el seu tractament i posi fi al tractament il·legal", ha subratllat Anu Talus, presidenta de l'EDPB.

El comunicat de l'EDPB detalla que es va notificar la seva decisió a la Comissió de Protecció de Dades d'Irlanda, país on Meta té la seu europea, el 27 d'octubre passat i se'l va instar que notifiqués a Meta. El regulador irlandès va complir aquesta ordre el dia 31 d'octubre passat.

Durant els darrers mesos, la companyia ha amenaçat de tancar els seus serveis al Vell Continent en absència d'un nou marc que permeti la transferència als Estats Units de les dades dels usuaris europeus. "És probable que no puguem oferir alguns dels nostres productes i serveis més importants, incloent-hi Facebook i Instagram, a Europa, cosa que afectaria materialment i adversa el nostre negoci, situació financera i resultats d'operacions", va assenyalar la companyia.

Cal recordar que el mes de maig passat la CPD d'Irlanda va sancionar Meta amb una multa rècord de 1.200 milions d'euros per incomplir les normes de privadesa de la Unió Europea i transferir les dades dels usuaris als EUA.

En aquest sentit, Meta va llançar el 30 d'octubre passat una subscripció de pagament per a sense anuncis a les dues xarxes socials. Segons la companyia, aquesta mesura es va prendre per complir les normatives comunitàries. De la mateixa manera, la companyia nord-americana va ratificar el compromís amb la publicitat personalitzada i va subratllar que estudiava la manera d'oferir als adolescents "una experiència publicitària útil i responsable, tenint en compte l'evolució del panorama normatiu".

Noticias relacionadas

contador