apple-pay-paiement-mobile-caisse-d-epargne

Els reguladors antimonopoli de la Unió Europea (UE) han acusat aquest dilluns Apple de restringir l'accés dels seus rivals a la seva tecnologia de xip NFC, fet que a la pràctica suposa restringir la competència per afavorir el seu servei de pagament Apple Pay. La mesura podria suposar una forta multa per al fabricant de l'iPhone i obligar-lo a obrir el sistema de pagament per mòbil als seus competidors.

  • 170,33$
  • -1,83%

La Comissió Europea ha enviat un plec de càrrecs a Apple, detallant com l'empresa ha abusat de la seva posició dominant als mercats de carteres mòbils als dispositius iOS.

"Tenim indicis que Apple va restringir l'accés de tercers a la tecnologia clau necessària per desenvolupar solucions rivals de moneders mòbils als dispositius d'Apple", ha declarat la cap antimonopoli de la UE, Margrethe Vestager, en un comunicat.

"Al nostre plec de càrrecs, trobem preliminarment que Apple pot haver restringit la competència, en benefici de la seva pròpia solució Apple Pay", ha afegit.

Apple ha assenyalat, per part seva, que col·laborarà amb la Comissió. "Apple Pay és només una de les moltes opcions que tenen els consumidors europeus per fer pagaments, i ha garantit la igualtat d'accés a l'NFC alhora que ha establert estàndards líders en la indústria en matèria de privadesa i seguretat", ha indicat la companyia en un comunicat.

contador