willie-walsh-iag-international-airlines-group-british-airways-iberia-vueling-bmi-aer-lingus-compagnies-aeriennes-air-france-transport-aerien-avion-de-ligne-passagers-pilotes

L'UK Information Commssioner's Office (ICO, per les seves sigles en anglès) té intenció d'emetre una notificació de multa a British Airways per la sostracció de dades de clients de l'aerolínia des de la web d'aquesta i que va tenir lloc el 6 de setembre de 2018 i el 25 d'octubre de 2018. L'ICO ha indicat que proposa imposar una multa de 183,4 milions de lliures (1,5% dels ingressos globals de British Airways en l'exercici finalitzat el 31 de desembre de 2017).

IAG

  • 2,05€
  • 0,84%

Alex Cruz, president i conseller delegat de British Airways, ha mostrat la seva sorpresa i disgust per aquesta decisió. "Estem sorpresos i decebuts amb la proposta inicial de l'ICO. British Airways va respondre ràpidament a l'acte criminal de sostracció de dades dels seus clients. A més, no hem trobat evidència de frau o activitat fraudulenta en els comptes relacionats amb la sostracció. Demanem disculpes als nostres clients per qualsevol inconvenient que aquesta situació els hagi pogut causar".

Per part seva, Willie Walsh, conseller delegat de IAG, holding al qual pertany British, ha anunciat que l'aerolínia "efectuarà les al·legacions pertinents davant l'ICO en relació a la multa proposada. Tenim la intenció d'adoptar totes les mesures necessàries per a defensar vigorosament la posició de l'aerolínia, incloent qualsevol apel·lació que consideri necessària".

Noticias relacionadas

contador