british steel

El segon major productor d'acer de Regne Unit, British Steel, amenaça amb l'acomiadament de milers de treballadors després de declarar-se en fallida en no haver rebut un préstec del govern britànic. La companyia dona feina actualment a 25.000 treballadors.

British Steel havia sol·licitat a l'executiu de Regne Unit una ajuda financera de 75 milions de lliures, per abordar "problemes relacionats amb el Brexit". Una quantitat que finalment s'hauria reduït a 30 milions. L'abril, British Steel va demanar prestats 100 milions de lliures al govern per poder pagar una factura de carboni de la UE.

El Partit Laborista ha instat el govern a nacionalitzar la companyia, però algunes fonts consultades per BBC asseguren que l'única forma en què es contemplaria la nacionalització és si hi hagués compradors creïbles esperant entre bastidors.

L'única forma en què es contemplaria la nacionalització és si hagués compradors creïbles esperant

"No hi ha candidats clars per comprar una companyia feble en un sector amb problemes", afirma l'editor de negocis de la BBC, Simon Jack. Tot i que el govern diu que "remouria cel i terra" en el seu suport a la indústria de l'acer. "La situació amb British Steel és molt difícil", va dir anteriorment el ministre de Medi Ambient, Michael Gove, a la BBC.

Segons afegeix Sky News, els administradors de l'empresa es troben aquest dimecres en els tribunals per finalitzar un procés d'insolvència.

British Steel dona feina a unes 5.000 persones, principalment a Scunthorpe, al nord d'Anglaterra, mentre que 20.000 més depenen de la seva cadena de subministrament.

En un comunicat, el director general, Gareth Stacela, assegura que "aquesta notícia és un cop significatiu per a la companyia i els seus empleats". "British Steel no se sent aïllat, però és una part crítica del sector siderúrgic més ampli del Regne Unit, una indústria britànica estratègica que sustenta una gran quantitat de cadenes de subministrament".

Afegeixen que la companyia "confia plenament en què el govern està investigant totes les oportunitats disponibles i fent tot el possible per garantir una solució viable". "Tot i els desafiaments que enfronta el sector en aquest moment, les perspectives per a la demanda i el consum d'acer al Regne Unit i a tot el món segueixen sent positives".

"Molts dels nostres desafiaments disten molt de ser exclusius de l'acer: tot el sector manufacturer està demanant certesa sobre el Brexit. Incapaç de desxifrar la relació comercial que el Regne Unit tindrà amb el seu mercat més gran en només cinc mesos, la planificació i la presa de decisions s'han convertit en un malson", diu Stacela, alhora que demana "la necessitat crítica que el Regne Unit arribi a un acord amb Europa al més aviat possible".

contador