ep archivo - los dos ultimos 747 de british airways
BRITISH AIRWAYS - Archivo

British Airways ha arribat a dos acords de finançament perquè incrementessin la seva liquiditat total per un valor de 2.450 milions de lliures esterlines (2.830 milions d'euros), segons ha informat aquest dilluns la seva matriu, el grup d'empreses d'aerolínies IAG, a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

A més d'aquests acords, IAG continua explorant altres iniciatives de deute per millorar encara més la seva liquiditat.

D'aquesta manera, en primer lloc, el 31 de desembre de 2020, IAG va anunciar que British Airways havia rebut compromisos per a un préstec Export Development Guarantee a 5 anys per valor de 2.000 milions de lliures esterlines (2.310 milions d'euros) subscrit per un sindicat de bancs, parcialment garantit pel UK Export Finance (UKEF).

British Airways ha arribat a un acord final amb UKEF i amb els prestadors i espera disposar d'aquesta línia de finançament abans de finals de febrer de 2021.

En segon lloc, segons ha explicat IAG, British Airways ha arribat a un acord amb el Trustee de New Airways Pension Scheme (NAPS) per diferir 450 milions de lliures esterlines (519 milions d'euros) de contribucions al dèficit del fons de pensions que vencen entre octubre de 2020 i setembre de 2021.

L'acord inclou: l'ajornament de les contribucions mensuals de 37,5 milions de lliures esterlines (43 milions d'euros) des d'octubre de 2020 fins a setembre de 2021 per un valor total de 450 milions de lliures esterlines (519 milions d'euros).

Durant les negociacions, el Trustee de NAPS va acordar ajornaments temporals de les contribucions que vencien als mesos d'octubre, novembre, desembre i gener.

El reemborsament dels 450 milions de lliures esterlines (519 milions d'euros) acumulades de contribucions més interessos s'afegiran al final del Pla de Recuperació existent com a pagaments mensuals sota un pla revisat, que actualment és al març de 2023.

ACTIUS IMMOBILIARIS COM A GARANTIA

A més, British Airways ha acordat proporcionar actius immobiliaris com a garantia, que romandrà vigent fins que l'aerolínia hagi reemborsat les contribucions diferides.

L'acord inclou, a més, que British Airways no pagarà dividends a IAG abans de finals de 2023.

A partir de 2024, els dividends pagats s'equipararan amb contribucions a NAPS equivalents al 50% de la valor dels dividends pagats.

"Qualsevol d'aquests pagaments a NAPS reduirà el saldo de pagament pendent i tindrà un límit a aquest nivell. El requisit de fer aquests pagaments a NAPS cessa després que s'hagin reemborsat les contribucions diferides", ha explicat la companyia.

Així mateix, el nou Pla de Recuperació es basarà en la valoració trianual el 31 de març de 2021. Si no s'ha acordat un nou Pla de Recuperació abans del 30 de setembre de 2021, la posició per defecte és que British Airways tornarà a realitzar pagaments mensuals de 37,5 milions de lliures esterlines (43 milions d'euros) a partir d'octubre de 2021.

Noticias relacionadas

contador