BP, oil, gas

BP

5,28£
  • 0,02£
  • 0,30%

BP surt d'Alaska. El gegant petrolier ha anunciat la venda del seu negoci a l'estat nord-americà. Hilcorp pagarà 5.600 milions de dòlars per fer-se amb això. D'aquesta manera, la companyia britànica posa fi a la seva estada en una regió on s'ha enfrontat a pressions per abandonar la seva activitat a la zona.

"Tenim altres oportunitat que estan més en sintonia amb la nostra estratègia a llarg termini", ha assegurat BP a través d'un comunicat.

El full de ruta de BP passa ara per continuar venent actius fins a aconseguir recollir uns 10.000 milions de dòlars. El seu objectiu? Fortificar el seu balanç de cara a 2021. El conseller delegat de la britànica, Bob Dudley, ha afirmat que Hilcorp tenia l'habilitat de "revaloritzar el negoci de la regió a Alaska" malgrat que les dures condicions climàtiques fan complicat operar-hi.

BP posa fi a sis dècades d'història a Alaska. La britànica va començar a operar a la regió el 1959. Durant els anys 70, va ser una de les que va ajudar a construir el Trans Alaska Pipeline, que cobreix 800 milles. Ara falta aclarir el futur dels seus 1.600 empleats allà.

La companyia assegura que "estem compromesos a oferir-los claredat sobre el seu futur quan acabi el procés de venda a Hilcorp". Respecte a la seva presència a territori nord-americà, Dudley ha defensat que "seguim apostant pels EUA i el seu sector energètic i seguirem buscant oportunitats d'inversió aquí".

MÉS BENEFICIS DEL QUE S'ESPERAVA

La britànica va informar a finals de juliol d'un benefici superior a l'esperat, concretament de 2.800 milions de dòlars durant el segon trimestre de 2019.

La companyia ha explicat que ha aconseguit augmentar el seu benefici gràcies al fort augment en la producció de petroli (ha pujat un 4% fins a arribar a una mitjana de 3,8 milions de barrils al dia) i gas, que l'ha ajudat a compensar la caiguda dels preus del cru.

contador